VEHEMENTER NOS – Vehementer Nos

VEHEMENTER NOS – Vehementer Nos

Av og til er det en hårfin grense mellom genialitet og mangel på talent.
Når det gjelder Franske Vehementer Nos er det ved første lytt umulig å velge side, dette er så komplekst at jeg tror at de fleste, i likhet med meg, vil måtte trenge god tid på denne utgivelsen. Til gjengjeld er belønningen stor når man etterhvert oppdager hva dette dreier seg om, Vehementer Nos er evolusjon i praksis, her snakker vi minst om fjerde generasjon svartmetall, enten er dette meget friskt og orginalt eller så har jeg gått glipp av mange flotte band de siste årene. Dette har lite med Dark Funeral, Immortal, Marduk og deres like å gjøre. Her får vi fem avantgarde melodier ispedd dømetall, doom og klassiske elementer som cello, fiolin og fløyte. Det er progresivt, mørk, seig, mørk, spennende, mørk, dramatisk, mørk og kraftig kost Engwar og A.M. serverer oss disse førti minuttene de har skrudd sammen i første omgang.
Tekstene fremføres på Fransk, noe som gjør at jeg med min sterkt begrensede språkkunnskap må melde pass, men hvis det er som jeg tror så viser de her at Fransk er et nydelig språk til å formidle hat på, ikke bare kjærlighet.
Jeg tviler på at Vehementer Nos kan erobre verden med dette albumet, til det er musikken alt for kompleks, men både doom- og svartmetall fans med sans for detaljer og variasjon bør benytte anledningen til å sjekke ut dette bandet!