NIFLHEIM – Neurasthénie

NIFLHEIM – Neurasthénie

Dette er den andre promoen jeg har mottatt fra kanadiske Sepulchral Productions og også denne gangen snakker vi om svartmetall. Sist gang handlet det om kanadiske Fortresse, nå handler det om kanadiske Niflheim. Det vil si, jeg tror de er kanadiere, men er ikke helt sikker her. Etter å ha lest et kjedsommelig presseskriv som for det meste tar for seg hvor misantropiske, sinte, hatefulle og mørke bandets to medlemmer Neptun og Orion er satte jeg på musikken. De er blitt satt under båsen depressiv black metal. Tekstene foregår på fransk og engelsk for de av dere som liker å vite sånt.

Joda, vi snakker kald og depressiv svartmetall av den klaustrofobiske sorten. Lyden er skarp og nesten litt klam. Ekkel. Vokalen er bare en skarp hvesing/skriking som ligger hakket høyere enn musikken. Den er nok noe av det som utgjør den ekle og kalde stemningen skiva innehar.

Tempoet er relativt rolig og vi snakker nesten dooms svartmetall her. Komposisjonene er lange og veldig ensformige egentlig, akkurat sånn som jeg liker det. Selvfølgelig er det noen doble basstrommer å spore, men det går aldri fort for Niflheim.

Riffmessig sett presenterer bandet kulde og ensformige repetitive saker, egenlig ganske standard, men som helhet låter dette bra synes jeg. De har så absolutt skapet uhyggelige stemninger på Neurasthénie. Akustiske og klassiske gitarer har de også funnet plass til og det har jeg alltid satt pris på, når det blir gjort på en bra måte selvfølgelig og det har Niflheim gjort! Gode melodier som skaper stemning. Ja takk.

De har også tatt i bruk piano på en kløktig og bra måte og ei heller det takker denne mannen nei til. Alt som gjør musikken bedre, uansett på hvilken måte liker jeg. Pianoet ligger kanskje noe høyt i lydbildet v og til, men såntno er flisespikkeri siden de ikke bruker så alt for mye av nevnte instrument.

Alt i alt er dette en god plate fylt med depressiv svartmetall. Liker du det tregt, sorgfullt, repetitivt og kaldt er nok dette et band du kan liker. Personlig er jeg veldig glad i denne typen svartmetall og Niflheim gjør en god jobb her. Grimt!