BREED – Oslo – Oslo, Club Maiden

BREED – Oslo – Oslo, Club Maiden

Enhver gentleman ankommer sosiale lag i riktig tid. Derfor surret jeg meg inn i lokalet like etter døråpningstid klokken 20.
Den duggfriske var billig, kr 39, og stemningen var hyggelig. Med andre ord ble jeg overbevist om at det var et riktig valg å komme til lokalitetene i god tid.
Club Maiden var allerede godt besatt av kjente og ukjente. Breed var også på denne tiden i full sving med oppvarming og lydsjekk. Det ble tidlig klart at dette skulle lyde høyt og raskt. Vi som satt i baren og nøt godt drikke, ble noget overveldet av musikk fra både anlegg og tilstøtende konsertlokale. Det var i det hele tatt en artig liten vri!
Når jeg fikk en sniktitt i Kristian B. (livesjæf) sin omtale av platen til Breed, gikk jeg til kvelden med stort mot. Da han ga solide 4,5 mente jeg å ha grunn til lyse utsikter. Dette på tross av at jeg tidligere har hatt tvil til hans utvekster på siden av hodet, men jeg satt denne tvilen til side for n`te gang….
Bandet gikk på scenen litt før 23. De begynte kanskje sent, men de begynte bra!
Det kan også sies med en gang: Alle som mener det er visse likheter med Pantera har helt rett. Dette ble slått fast allerede fra første akkord. Etter hvert kunne man også ane likheter til både Slayer og Black Label Society. Dette er kanskje ikke så underlig, da dette er band Breed selv har sagt de er influert av.
Vokalisten, som etter konserten fremsto som en meget sympatisk kar, var i godt humør. Stemmen var klar og sterk, og passet resten av bandet ypperlig. Han tok rollen som frontmann, og dro med seg publikum så godt det lot seg gjøre.
Bandet som helhet låt samspilt, tight og som gjennomført dyktige musikere. Gitaristen viste spesielt stor kunnskap i å traktere sitt instrument, mens bassist og trommis sørget for en solid og gjennomtrengende rytmelinje. Musikalsk hadde man altså lite å utsette på bandet, ei heller i pur spilleglede og energi.
Selv om en del av publikum denne kvelden besto av allerede hengivne fans, fikk de seg nok også noen nye.
Breed fremsto som et band som ikke bare leverer i studio. Også live står de frem med god lyd, spillehumør og masse energi.29c3cc5ab2c3aa0d06768c26d4a3f98e.jpg
Breed har også spilt inn musikkvideo. Denne ble vist etter konserten. En artig liten sak, men likhetstrekkene til Pantera, og faktisk Metallica, var også her til stede.
Konklusjonen får bli at dette er et band som flere bør, og vil, får øynene opp for. Det har de rett og slett fortjent.

Dette ble spilt:
Stapled shut
Bleed in grey
Remember my name
Sweet spot of misery
Lifeline
Hole in the sky – Black Sabbath cover
White faced
Can`t break me