BOOK OF REFLECTIONS – Chapter II – Unfold the Future

BOOK OF REFLECTIONS – Chapter II – Unfold the Future

Book of Reflections er et stjernespekket prosjekt ledet av Lars Eric Mattsson, som også har skrevet og produsert musikken. Dette er oppfølgeren til den svært godt mottatte førsteskiva fra 2004. Musikken kan beskrives som melodiøs, energisk og drivende heavy metal med hint av progressive elementer. Det er ingen tvil om at det skaper variasjon. Herr Mattsson har forsynt seg godt av talenter fra Lion Music stallen til dette prosjektet. Bjorn Jansson fra Tears of Anger og Martin LeMar fra Tomorrow's Eve synger på 3 sanger hver. Anand Mahangoe fra Sphere Of Souls bidrar med gitar for å komplettere Mattssons egen lidenskapelige gitaronani. Mistheria som spiller med Bruce Dickinson fremfører keyboardsoloer på 4 spor og Mattssons samarbeidspartner over flere år, Eddie Sledgehammer spiller trommer.. Prosjektlederen selv håndterer alle andre instrumentale og vokale innslag.

Dette er helt klart en bra plate. Jeg må allikevel innrømme at etter et par gjennomhøringer er jeg ikke ivrig etter å høre skiva igjen. Selv om jeg finner mange instrumentale partier og mange originale virkemidler og musikalske krumspring som jeg setter stor pris på føler jeg at selve låtmaterialet er for alminnelig for at dette skal bli spennende. Det finnes så mange fantastiske skiver der ute at en bra skive ikke lenger holder.