DUMDUM BOYS – Blodig Alvor

DUMDUM BOYS – Blodig Alvor

Wannskrækk ble til DumDum Boys i 1985 og fikk etter mye overtalelse overbevist Sony Music at bandet var verdt å satse på. 3 år senere kom Blodig Alvor Na Na Na Na Na ut og bandets ferd mot suksessen var begynt.

Flere av låtene på Blodig Alvor slo godt an, bandet fikk til og med Spellemannspris for skiva, noe de for øvrig gjentok med oppfølgeren Splitter Pine. Personlig foretrekker jeg Lunch i det Grønne, Sherwoodskogen, En Vill En og ikke minst de to herlige låtene Papirsang og vidunderlige Idyll. De fleste av disse er manges favoritter enda i dag, det samme gjelder her i gården også og det var direkte lækkert å gjenoppdage denne skiva nå i 2007.

Noen av tekstene er morsomme mens andre er til dels litt vanskelige å forstå. Men det er slik vi er blitt vant til at DumDum Boys er.

Bandets store gjennombrudd kom ikke med denne skiva men med oppfølgeren Splitter Pine. Men jeg er litt i tvil om det er Splitter Pine som er den beste DumDum Boys skiva. Akkurat i dag heller jeg helt klart mot Blodig Alvor, og nanananana for det. Det er greit at Splitter Pine, Opp ned, Boom Boom og Hull i Himmelen er knæsje kongelåter, men det er jaggu Idyll, Papirsang, En Vill En og Lunch i det Grønne også ja. Uansett hvilken som ender opp på toppen, så er det ingen tvil om at Wannskrækk begynte som Trondhjems beste rockeband og endte opp som DumDum Boys og Norges beste rockeband. Spark, slå eller knull meg, det er ingen tvil; DumDum Boys ”Blodig Alvor” er et tidløst megaalbum som aldri vil dø.