MANIFEST – Trondheim – Trondheim, Fru Lundgreen

MANIFEST – Trondheim – Trondheim, Fru Lundgreen

Bilder av Rune

Manifest skulle varte opp med nytt og uprøvd materiale denne kvelden som jeg hadde gledet meg til lenge. Jeg er så heldig at jeg har en kopi av deres andre album hjemme i stua, og den har blitt flittig spilt den siste tiden. De nye låtene deres er mye mer varierte og viser at bandet er både i utvikling og fullastet med talent som låtskrivere. Når klokken slo ti denne kvelden begynte jeg å se mørkt på det hele. Lokalene har en kapasitet på 120, og det var knapt 20 personer der, betjeningen inkludert, bare en time før Manifest skulle gå på scenen. Heldigvis viste mine bekymringer seg å være helt uten grunn. Den siste timen kom det en stødig strøm av folk og jeg lurer jammen på om ikke lokalet var fylt til grensen når tonene til The Equilibrum banet seg vei ut av høytalerne som første låt ut! Det var i alle fall utenkelig å skulle prøve å bevege seg rundt i lokalet for å sjekke livet og lyden, heldigvis var lyden godkjent rett foran scenen der jeg ble stående i folkemassen og med tanke på trykket som var der konkluderer jeg lett med at dette var en konsert metallfolket i Trondheim hadde store forhåpninger til. Når Manifest står på scenen sliter jeg ofte med det problemet at jeg ikke vet hvor jeg skal feste blikket. Jeg har lyst til å følge gitarspillet til Ole Marius og la meg imponere av en av Norges mest begavede trommiser, Alessandro, samtidig som jeg ikke tør å vende blikket vekk fra vokalist Stian i tilfelle han gjør noe skikkelig sprøtt mens jeg følger de andre med øynene.
Uansett så var dette bare nydelig! Manifests kommende album er mye mer variert enn forgjengeren Half Past Violence. Det er sterkt inspirert av 80-tallets thrash samtidig som at Ole Marius har flettet inn mange progressive elementer og partier i musikken. Stian varierer mer i vokalbruken og det virket som om de oppmøtte virkelig likte det de ble presentert for denne kvelden for stemningen var høy og responsen mer enn bare2e820674ead4fbda76d54a7e759e0097.jpg høflig. Egentlig skulle det bare mangle at de får god respons, for Manifest er et av de bandene innen ekstrem metall som har mest groove. De er trygge på seg selv både i låtskrivning og sceneopptreden, de har en underholdende frontfigur i Stian, og de er tightere enn ei grevlingræv! Det virket som om alle i publikum koste seg masse og de så ikke så lite fornøyde ut de der oppe på scenen heller. Stor kveld i et lite og trangt lokale. Det eneste negative denne kvelden var at de avsluttet med en dårlig Napalm Death låt (nei, det står ikke “alle Napalm Death låter er dårlige”, men denne er.) i form av Greed Killing. Å høre denne låten fremført etter å ha blitt bombardert med deres egne låter i nesten en hel time var en liten nedtur.

Set List:
My Equilibrium
Chemical Solution
Withered World
Faster/Machinery Of Violence
Swine
Unrelenting
Breaking ‘Em In
King Of Sin
Cynical Perception
Cursed To Prevail
Greed Killing