TANKARD – Chemical Invasion

TANKARD – Chemical Invasion

  • Rating: 5 / 6

Chemical Invasion som er andreskiva til de tyske ølkongene i Tankard, er et mesterverk av en partythrashplate. Låtene er friskere enn på Zombie Attack, skiva har bedre lyd fremfor alt og de fleste låtene er ganske helt enkelt bedre. Jeg skriver de fleste, da det er noen som skiller seg ut som kongelåter, noen er bare bra og så er det ett par svakere låter som egentlig ikke kan kalles annet enn fyllmateriale. De låtene som skiller seg ut som kongelåter er Total Addiction, Chemical Invasion, Puke og tidvis Farewell to a Slut. De to førstnevnte er i en egen liga, partythrashdrikkehadetmoromensdubangervettetavmordiligaen mens de 2 siste mer er med i denne sammenhengen fordi de har mycket morsomme tekster og er fengende gode.

Gitarsoloene er av en eller annen merkelig grunn blitt lengre på denne skiva enn hva de var på Zombie Attack. Mulig det er Andy og Axel som bare følte at de har mer å gi. Egentlig litt håpløst spør du meg, men dette var 80 tallet og da var det lov.

En cover av Gang Green låta Alcohol er også med på skiva og den er bare helt grei, ikke noe mer. En mesterlig Outro der det ganske enkelt ropes ut: Give me a beer!, sier det meste om hva både band og lyttere bør gjøre etter å ha hørt skiva; drikk øl, spy litt og fyr opp skiva enda en gang.