MOR ZABOTH – Towards The Darkest Dawn

MOR ZABOTH – Towards The Darkest Dawn

Øst-Europa har markert seg mer og mer på metallkartet de siste årene. Band som Drudkh, Hate Forest, Nokturnal Mortum, Skyforger, Mgla og Kataxu fra henholdsvis Ukraina, Latvia og Polen (i den grad Polen kan sies å ligge i Øst-Europa) har alle levert glimrende skiver, og nå er det Slovenias tur til å komme med et black metal band. Mor Zaboth heter bandet og kommer fra byen Maribor sør-øst i Slovenia. 

Melodi og synth blir to helt sentrale ord når en skal beskrive Mor Zaboths musikk. Synthen er nemmelig svært dominerende og ligger langt fremme i lydbildet. Tidvis er dette negativt, andre ganger er synthen så velspilt og atmosfæredannende at det funker veldig bra. Gitarriff og vokal er typiske for sjangeren og helt etter boken. Originalitet og egenart finnes med andre ord ikke, ikke består bandet av spesielt dyktige musikere heller, men dette tar de igjen på atmosfære og relativt gode melodier. Variasjonen er heller ikke på topp, og spesielt tittelkuttet og ”The Spectre” blir veldig like hverandre. ”Battle With The Gods” og særlig avslutningssporet ”Frozen Blood” holder tilgjengjeld bra nivå og viser at bandet definitivt har noe å fare med.

Mor Zaboth imponerer nok ingen med denne skiva, men de har vist seg som et habilt band med potensial til å lage bra symfonisk black metal.