KOSTEBILEN – Legemliggjort ondskap på fire hjul

KOSTEBILEN – Legemliggjort ondskap på fire hjul

Kostebilen - kostepess.jpgKOSTEBILEN er et band man med letthet kan kalle for en døgnflue. De startet opp, skrev noen låter og annonserte konsert på 3B i Trondheim 28. desember 2006. Etter konserten ble bandet oppløst med øyeblikkelig virkning, uten at det lå noe dramatikk i det. Det var også forhåndsbestemt, så den er grei. Jeg fikk med meg de 3 ex-medlemmene Avsmak, Ildsjel og Haarsaar opp i trappa over 3B utpå natta etter konserten for en riktig så munter samtale, der jeg ville prøve å finne ut litt mer om denne døgnfluen. Det må sies at dette ble mer morsomt og rølpete enn noe annet jeg har gjort i min tid i Eternal Terror og hvem av oss fire som hadde høyest alkoholinnhold i blodet, skal være usagt, men moro var det.

ET – Hva er Kostebilen?
KOSTEBILEN – Det er veldig in med old school black metal og sånt, men vi synes det er så mange som bommer på tankegangen. Utgangspunktet vårt var at vi gikk helt tilbake til 1997. Mens de fleste andre old school black metal band er inspirert av Darkthrone og Burzum, så er vi inspirert av Cradle of Filth, Kovenant, Dimmu Borgir og andre godsaker. The second wave of the second wave, der har du Kostebilen.

ET – Hvordan oppstod Kostebilen?
KOSTEBILEN – Kostebilen oppstod under en fest vi hadde i The Apparatus kollektivet i Grønnhuset vi hadde. Vi drakk oss jævla dritings på karsk og satt og lagde musikk og skrev paroditekster. Opprinnelig skulle det være et grindcoreband, men etter at den første låta ble spilt inn, så klarte vi å rote bort mastertapen. Etter det gikk det en stund før Per fant ut en lørdags formiddag at Kostebilen skulle bli et symfonisk black metal band i stedet. Vi hadde jo tekstene fra grindcoreperioden klare, så da var det egentlig bare å begynne å arrangere og skrive om litt. Det er tekstforfatter Avsmak og synthist Ildsjel som har funnet tørste folk som bare har vært igjen til dagen-derpå festen og spilt inn gitar og sånt. Det var meningen at vi skulle gjøre en plate ut av dette, men det ble et sorgens kapittel. Vi kunne brukt pengene vi har tjent i kveld til å gi den ut, men vi skal legge ut skiva på internett og drikke opp pengene i stedet. Vi er jo tross alt et kommersielt black metal band, derfor internett.

Kostebilen - cover.jpgET – Når vi snakker om å gi ut plate, hvilket plateselskap skulle den bli gitt ut på?
KOSTEBILEN – Nuclear Blast, hahahahaha, Nuclear Blast, hihihihi. Nei, vi har et jævla bra plateselskap til dette og det heter Left Horn Records.
ET – Og der skulle Kostebilen ha kommet ut?
KOSTEBILEN – Ja, den skulle egentlig ha vært nummer 001 og kommet ut før 002 som allerede har kommet ut da, hahahaha.
ET – Og når var det?
KOSTEBILEN – 002 kom i august i år, og 001 skulle egentlig komme ut 06.06.06.
ET – Hvorfor akkurat den datoen?
KOSTEBILEN – Det var bare en helt tilfeldig dato, men vi synes at fem dager før Avsmaks søsters bursdag passet fint, hehe.

ET – Hvorfor navnet Kostebilen?
KOSTEBILEN – Hå hå, hehe. Kostebilen er for oss som har bodd i sentrum i et hus med papirtynne vegger, hehe, så har vi, gjerne ved sommertider, opplevd det verste av det verste når det gjelder å få ro, og det består av et HELVETES LEVEN sånn midt på natta. Man ligger der og drømmer om bedre tider med snø og kulde, hehe. Egentlig var Kostebilen initiativet til et grindcore band og vi skulle hete Kostebilen for det var det ondeste vi kunne komme på. Ca klokka fire hver morgen kom kostebilen durende og det ristet i hele huset og vi våknet hver gang av at bildene på veggene falt ned på gulvet. Da tenkte vi ei natt at det der, det er evil altså. Tenk deg dette; du kommer ravende hjem i firetiden på morgenen og du vet at du skal på jobb neste dag. Så kommer du deg i seng og rett før du holder på å sovne, så kommer kostebilen durende og ødelegger alt. Kostebilen er legemliggjort ondskap på fire hjul, derfor ble navnet på bandet Kostebilen.

Kostebilen - ildsjel.jpgET – Oi, nå kommer et langt spørsmål; er Kostebilen et korttidsprosjekt… (så ble jeg avbrutt av alle tre på en gang, hvorpå jeg bare sa: Jeg er ikke ferdig enda da, så hold kjeft, og det ble helt stille.) Er Kostebilen et korttidsprosjekt etter som dette er annonsert som den eneste konserten?
KOSTEBILEN – Korttidsprosjekt kan vi ikke akkurat si at Kostebilen har vært. Vi har kastet bort 2 år på tekstskriving, produksjon og innspilling uten at vi på noen måte kan si at det har vært intensiv jobbing. Dette er den første og siste konserten for oss, på dette stadiet. Om det blir noe mer i framtiden, kan vi ikke si noe om. En re-union er jo mulig, men det er helt opp til fansen, haha. Det er veldig in i tiden for black metal band å ha re-union, så det kan jo skje. Vi tviler på at vi kommer til å lage noen nye låter, men vi kunne jo alltids spille noen gamle.

Vi har flere andre prosjekter på gang som går under bilkategorien, vi nevner i fleng Søppelbilen, som er et thrash metal band, Racerbilen, som selvsagt må være et speed metal band og Elbilen som er et elektronikaband, men det mest aktive bandet vil bli doom metal bandet Likbilen. Og så har vi et 60 talls psykedelia band som heter for Psykebilen og muligens et band som skal tilbake til 1985 og spille iskald black metal, selvsagt under navnet Isbilen.

ET – Hvorfor akkurat 3B?
KOSTEBILEN – Det var faktisk de som kontaktet oss en gang i sommer da hauket rundt skiva var på sitt største, haha. Så de spurte bare om vi ikke kunne spille her til høsten.
ET – Vent litt, jeg skal nå være helt ærlig her for jeg har ikke hørt en dritt om dere før jeg oppdaget på Scream forumet at dere skulle spille her på 3B i kveld. Kan noen være så snill å forklare meg hvorfor jeg ikke har hørt om Kostebilen før? Og så konsert i jula, hvorfor det?
KOSTEBILEN – Ikke alle i bandet har hatt anledning før nå i jula, og derfor ble det da. (Fikk jeg noe svar på det jeg spurte om? Neida, følte meg heller fullstendig overkjørt og ignorert av en gjeng lastebilsjåfører.)
ET – Synes dere Kostebilen har gjort jula bedre?
KOSTEBILEN – Det har i alle fall gjort jula til en ond ting, og det var vi som snudde juletreet, hahahahahaha.

Kostebilen - haarsaar.jpgET – Neste er; hva er målet for Kostebilen?
KOSTEBILEN – Nå er vi oppløst, så vi har ikke flere mål. Vi har oppnådd målet vårt vi, så vi er fornøyde. Vi har spilt konsert og det kom folk for å se på og høre på oss. Det er jo ikke så ille.

ET – Dere sier hele tiden at dere er kommersielle. Spørsmålet må da bli om dere har tjent noen penger på Kostebilen?
KOSTEBILEN – Ja, vi tjente nesten en tusenlapp hver i kveld, så det har vi gjort. (Så ringte det en mobil, hvorpå eieren tar telefonen og brøler ut ”Intervju” og slår av).

ET – Hvorfor bruker Kostebilen liksminke?
KOSTEBILEN – Vi er et retroband og det er en tribute til de banda som brukte liksminke i 1997. Det er jo den perioden vi hyller.

ET – Når takker Kostebilen for seg (tidenes dummeste spørsmål, men vi skylder på Ruben)?
KOSTEBILEN – Det er i dag og vi har gjort det. Vi er ikke mer.

ET – Hvorfor takker Kostebilen for seg i kveld?
KOSTEBILEN – Nei, det er musikalske uoverensstemmelser. Klarer vi å komme over dem skal vi ikke utelukke at det kan skje noe mer i framtiden. En av oss heller mer mot Isbilen mens en annen heller mer mot Likbilen. Hva resten vil, vet vi ikke, hehehe. Det kan jo hende at vi kommer tilbake i versjonen Bilbilbilen også, hahahaha.

ET – Nå skal vi over til den absolutte seriøse biten av intervjuet. Er Kostebilen satanister?
KOSTEBILEN – Nei, hva svarer vi på det da? Er vi det, karer? Hehe. Det har jo et satanistisk budskap da, men det er først og fremst snakk om image. Vi vil vel mer si at vi er hedninger framfor satanistiske. Ikke satanister, bare sånn generell ond. Vi prøver å holde oss innenfor det som er satanistisk korrekt.

ET – Her kommer det enda mer seriøse saker: Spiser Kostebilen svinekjøtt?
KOSTEBILEN – Ja

ET – Ettersom Kostebilen spiller konsert under historiens mørkeste jul uten ett eneste snøfugg, liker da Kostebilen goth musikk?
KOSTEBILEN – Ja, det er en veldig viktig del av uttrykket til Kostebilen det.

Kostebilen - avsmak.jpgET – Her har jeg faktisk et spørsmål fra en fan. Liker Kostebilen Batmanfilmene?
KOSTEBILEN – (Her er det ikke helt enighet i gruppa, da en liker Batman 1, en annen liker Batman 2 mens sistemann liker TV serien Batman, og så fikk vi et ganske så (u)musikalsk innslag fra øverste trappetrinn.)
(Men så skjønner dere folkens, her kommer en historisk Batman historie fra Kostebilen.) Dette er fra en av de beste filmsekvensene i Batman filmene. Batman skal finne en eller annen båt utpå havet og tar Batkopteret, flyr ut sammen med Robin. Batman klatrer ut og blir hengende i taustigen under Batkopteret, men ser ingen båt. Plutselig kommer det en hai sprettende opp og biter Batman i foten. Batman roper deretter opp til Robin: ”Robin, hand me the antishark spray”. Robin gir Batman sprayflaska og sprayer haien, men så var det en robothai ser du, hahaha. Men antishark sprayen funket allikevel, hahahaha. Der har du mitt favorittklipp fra Batman, hahahaha.

Og der avsluttet vi intervjuet med latterkrampe og beveget oss ned i baren igjen for enda mer drikke. Hva som skjedde etterpå, vet ingen……..