HELLAND – Den Onde Sirkel

HELLAND – Den Onde Sirkel

  • Rating: Demo / 6

Helland - den onde sirkel.jpgDette er den tredje demoen jeg mottar med Helland så noen intruoduksjon tar vi ikke. Trond F. Helland er en produktiv kar, dette er hans fjerde slipp ca. 3 år og alle slippene har bestått av en god tid med musikk. Jeg har ikke akkurat vært overivrig med ros, men jeg setter likevel på Den Onde Sirkel med åpent sinn, man har sett aktører som har gitt ut drit plutselig komme med en perle før. Vel, Helland har med DOS ikke akkurat kommet med en perle, men framgang er det definitivt her. For det første har han med seg Arnjeir fra Borgarholt/Austkrigar på trommer på en del låter her, LURT! Trommemaskin gjør seg ikke alltid så bra. Men ogå låtene er bedre denne gangen, men å ha med 16 låter på godt over timen vil jeg si er unødvendig på en demo. Men igjen, Helland er et band som er til kun for å gi ut demoer på cd-r.

Åpningslåta på DOS feks. er en låt som innehar både driv og riff jeg liker. Lyden er skarp, men ikke for skarp. Vi snakker blackmetal av den gamle sorten her, uoriginalt som fy, men altså ikke helt bak mål her. Tøff låt.

Eg Drømme Om Blod er heller ingen dum sak egentlig. Her er det også noe renvokal som holder mål, tøff synthbruk og driv. Eneste jeg sliter med på denne låta er lyden, den er for grøtete i mine ører.

Din Fiende er siste låt i første del av demoen og også denne synes jeg faktisk er ganske kul tidvis. Trond vet å leke seg med effekter og har lyktes godt med det her. Inte dumt.

 

Deretter kommer to låter som heter Minne del 1 og 2. Ikke helt min type fisk, suppe, te eller what ever.

 

Ny del. Død`n På Innmark er først ut, Dette er en veldig stemningsfull sak jeg setter veldig pris på. Slukk lyset, len deg tilbake og nyt! 

Ellers er denne delen veldig variert og det er ikke så alt for mye jeg får ut av den. Noen riff her og noen der, men ellers finner jeg ikke mye å skryte av der. Og er det noe joikelignende jeg hører i låten Black Sheep? Snodig…

 

Neste del er kun en låt, Endå Ein Dommedag, også dette en instrumental sak som gir meg lite.

 

Til slutt kommer Da Sista Slaget (Del 5/7) i to versjoner. Nødvendig? Nei, egentlig ikke, en hadde nok vært nok. Men igjen, når det er sagt er jeg smått sjarmert av denne sangen. Den låter så… Vanskelig å sette ord på, men så uskyldig ut på en måte. Det er vanskelig å forklare, det må høres…

 

Tidvis er det litt Satyricon ala The Shadowthrone over noe av materialet på Den Onde Sirkel, det ligger litt i noen riff, men mest i stemningen som tidvis er riktig så bra.

Nei, denne gangen har Trond lyktes mer enn på de to foregående demoene sine, uten tvil. Ny demo er rett rundt hjørnet og det skal faktisk bli spennende å høre hva han har kommet opp med da…