VADER – Bergen – Bergen, Garage

VADER – Bergen – Bergen, Garage

Jeg må si jeg ble litt skeptisk da jeg ankom Garage i halv-ti tiden denne onsdagskvelden og det kun var ankommet to personer før meg. Jeg hadde ærlig talt forventet meg en del folk denne kvelden med tanke på at polske Vader som nærmest er for legender å regne gjestet byen sammen med svenske Nightrage og våre egne Bloodthorn. Spør du meg er dette en svært solid lineup som normalt burde trekke fulle hus. Imidlertid setter det helt klart en demper på hele arrangementet når konserten arrangeres på en onsdag.

Jeg må innrømme at jeg var litt flau på byens vegne da Nightrage gikk på scenen i ti tiden, og det var under ti mann i salen. Likevel gav bandet alt fra første tone, og de fem-seks hodene som sto og banget fremfor scenen så virkelig ut til å storkose seg. Heldigvis kom det mer folk til etter hvert, og frontmann Jimmie Strimell, gjorde alt han kunne for å få liv i publikum. Faktisk klarte han det også, selv om det aldri var mer enn en ti-tolv stykker fremfor scenen. Nightrage hadde bra lyd gjennom hele settet, og selv om bandets melodiøse death metal ofte låter slik alle svenske band i denne sjangeren, syns jeg bandet gjorde en meget god figur. Særlig de gamle og mer thrasha låtene fungerte meget bra live. Kommunikasjonen med publikum var også bra gjennom hele settet og bandet headbanget og gav i grunnen alt. Til tross for lite folk gav Nightrage publikum en meget god start på kvelden.

Bloodthorn_logo.jpgHeldigvis var det ankommet en god del flere folk da Bloodthorn gikk på scenen. Likevel ble det aldri like mye liv fremfor scenen som under Nightrage. Merkelig i og med at det var mye mer folk i salen under Bloodthorns sett, men jeg trur mye av skylden for dette ligger hos bandet selv, for kommunikasjonen med publikum var lik null. Men det er for så vidt greit nok det, utpreget publikumsfrieri passer ikke et band med Bloothorns image spesielt godt.
Bandet hadde god lyd, men et noe mer kaotisk og skittent lydbilde enn Nightrage. Imidlertid passet dette musikken godt. Selv har jeg aldri klart å ta helt av når det gjelder Bloodthorn på skive, jeg syns det blir alt for mye spinning rundt de samme ideene, og den store variasjonen uteblir. Dette inntrykket forsterket seg under konserten, og jeg kjente kjedsomheten komme krypende mot slutten av settet. Men nå er det på sin plass og nevne at jeg ikke har hørt bandets siste album, Genocide og dermed blir det litt vanskelig å danne seg et skikkelig inntrykk av konserten i og med at mesteparten av låtene var hentet fra nettopp den skiva. Rent teknisk sett gjorde bandet derimot en meget god jobb, og det låt meget tight gjennom hele settet. Det så også ut som at publikum koste seg, og da bør bandet være fornøydd.

Vader-logo.jpgVader sparket i gang showet sitt med introen fra bandets siste mesterverk; Impressions in Blood og gikk deretter rett over i ”Shadowfear” fra samme skive. Lyden var helt rå, om enn noe lav i starten av låten, men lydmann ordnet kjapt opp i dette. Det eneste jeg har å klage på er at trommene var skrudd litt vel høyt, og trommelyden var noe sær, men bandet gjorde en såpass god jobb at dette bare blir flisespikkeri. Vader klarte å skape relativt bra med liv fremfor scenen, men utover i settet merket man at det var onsdag og det var blitt litt for sent. Mange trakk bakover, og flere tok turen hjem før bandet var ferdig. Heldigvis hadde ikke dette noen innvirkning på bandet som gav alt gjennom hele settet. Kveldens høydepunktet kom i form av ”Litany” fra skiva med samme navn, men også avslutningen med ”Predator” var stor. Det ble dessverre intet ekstranummer denne kvelden. Det virket som publikum hadde fått nok, for det var ingen som ropte på mer selv om bandet sto ved siden av scenen og ventet.

Alt i alt ble dette en meget fin kveld til tross for lite folk. Vader ble kveldens høydepunkt, men også Bloodthorn og Nightrage gjorde en god jobb.

Lyden var stort sett tipp topp, og jeg storkoste meg gjennom hele konserten. Bandet spilte fem-seks nye låter, og selv om de fungerte greit, merket jeg meg at disse låtene ikke funket like bra live som det øvrige materialet. Et par av låtene blir for seige og stillestående i forhold til det gamle materiale, unntakene var ”Predator”, og ”Helleluyah!!!” som funket som bare faen!