DANKO JONES – Trondheim – Trondheim, Samfundet

DANKO JONES – Trondheim – Trondheim, Samfundet

Så klarte jeg jammen meg å gå glipp av Supervixen for tredje gang på tre forsøk, ikke en imponerende statistikk.

Heldigvis kom jeg meg til Samfundet like før Danko Jones gikk på scenen, for dette hadde jeg gledet meg til i lang tid. De fleste som overvar konserten på Rockefeller i Mars er vel enige i at der var Danko akkurat så fantastisk bredbent og selvsikker som man kunne forvente under en slik opptreden så forventningene var store når de tok turen til Trondheim for første gang.
For å være helt ærlig så ble jeg ikke helt imponert av opptredenen denne kvelden. Danko var 43 ganger mer energisk og snakkesalig når jeg så han i Oslo, men det betyr ikke at konserten var dårlig, bare at den kunne ha vært så mye bedre. Det skal godt gjøres å ikke lykkes med så bra publikum tilstede og det låtmaterialet som Danko har på lager. Låter som I’m Alive And On Fire og Play The Blues er som skapt for å fremføres på konsert. En ting jeg ikke forstår er at de har hentet frem hele seks låter fra I’m Alive And On Fire selv om de selv ikke regner den som en fullverdig utgivelse, og ett fåtall kjenner materialet på denne utgivelsen, men ikke fått plass til en eneste låt fra We Sweat Blood! Greit at det er deres svakeste skive, men det er noen gode låter der også. Som nevnt var det bra trøkk og mange lykkelige fjes blandt de fremmøtte så bandet fikk god drahjelp fra publikum i den nølende starten. Nå har Mr. Danko Jones såpass med rutine at han klarer å kommunisere med publikum og få det til å virke unikt, fra hjertet og ekte men som sagt manglet han litt trøkk denne kvelden. For min egen del tok det ikke skikkelig av før John Garcia entret scenen midtveis i konserten. Jeg kjennes så smått til Kyuss, bandet som Garcia sang for i hine hårde dager, men jeg har aldri vært en fanatisk
a7691f9a8a5ec530bc940833c8b7b9d8.jpg tilhenger. Det som skjedde når Garcia entret scenen var at Mr. Jones og kompani ble redusert til statister med en gang. Herregud for en utstråling den mannen har! Jeg sliter med å finne ord som kan beskrive hvor imponert jeg ble av hans scenevante opptreden. Sjarm, rutine og en fantastisk stemme er noen av stikkordene, men listen fortsetter mye lengre enn du gidder å lese så jeg skal prøve å besinne meg. Jeg kan i stedet nevne at det var ganske fullt på Samfundet denne kvelden, at Jones/Garcia spillte Hollywood Babylon, en gammel låt av Misfits, at lyden var veldig bra på midten til Samfundet å være, men helt elendig ute ved kantene. Nå sto jeg særdeles langt ute og langt fremme også, så det var vel mest min egen feil, lite lydskruerne kan gjøre med slikt. Det som kunne vært gjort anderledes var den totale mangelen på lysshow, det visuelle er viktig for å gjøre en konsert attraktiv, og her var det ingenting å hente.
Totalt sett ble dette en svært minneverdig kveld. Det var sikkert et fåtallet av de fremmøtte som har sett Danko før siden dette var hans første tur til byen og det er liten sjangs for at de ble skuffet av det de fikk oppleve. Selv en grinebiter som meg fikk ett minne for livet denne kvelden siden John Garcia overgikk alt jeg hadde kunne forestillt meg på forhånd og Dankos låter er ufattelig fete live. Fin kveld med andre ord og gøy at slike ting kan oppleves i Trondheim til en rimelig penge.

Vi hørte:
The Rules
I’m Alive And On Fire
62442d2192adf3b3b166f7cdf9036e3a.jpg
Sticky Situation
Sugar Chocolate
First Date
Baby Hates Me
Papa
Play The Blues
Bounce
Samuel Sin
Mango Kid
She’s Drugs
Don’t Fall In Love
Lover Call
Sleep Is The Enemy
Cadillac

Med John Garcia:
Mountain
Senõr Morenos Plan
5000 Miles
Allen’s Wrench
Thorn
Hollywood Babylon
Invincible