ACT OF GODS – Maåt

ACT OF GODS – Maåt

  • Rating: 5 / 6

Act of Gods har jeg ikke hørt noe av siden 2003. Den gang ble miniskiva Dies Irae anmeldt her på ET, og det er vel min egen feil at jeg ikke fikk fatt i fullengderen Stench of Centuries (2004), men det er heldigvis en ganske lett opprettbar feil og skiva skal i hus, det er bombesikkert. Vel, nok om angring og over til bandets nyeste skive Maåt. Den er i alle fall i hus og det handler fortsatt om ekte death metal. Bandet har tatt en litt annen retning denne gangen og har fått et lite Morbid Angel sound over musikken sin. Dette betyr at musikken er blitt enda tyngre enn tidligere og når tempoet varieres til det uendelige og riffene er i tusentall, da bør resultatet ha en knallgod mulighet til å bli kongebra. Og det er dette for så vidt også, for Act of Gods fortsetter der de slapp i 2003 (skulle ønske jeg hadde Stench of Centuries her, men den får vente). De pøser på med mye god death metal fra første tone av og helt ut til the bitter end.

Maåt er en konseptskive der Act of Gods tar for seg universet, astronomien og verdens fall. Det er en historie som foregår en gang i fremtiden og er sikkert interessant nok den. Selv lar jeg fantasi være fantasi og tar det heller som det kommer, når det kommer og hvis det kommer. Act of Gods tar mer tak i det og har som sagt laget en hel skive om emnet. Dessverre følger det ikke med tekster i albumet, og da spørs det hvor interessant konseptet blir for lytteren. Det er greit med litt speisa låttitler og en del kule beskrivende tegninger til disse låtene, men det hadde gjort seg med litt tekster også når et slikt album skal utgis. Så på den biten kan man klage litt. På musikken derimot har jeg lite å utsette på. Fra den noe spesielle introen der trommisen blaster oss inn i universet, og helt ut til sistelåta After World Obliteration, får man servert noe av det aller beste Frankrike har å by på innen death metal. Og denne gangen kan du regne med et intervju, der vi nok skal prøve å få litt ut av bandet om hva for eksempel tekstene egentlig handler om. Til da, kos deg med Maåt.