RALPH MYERZ – Trondheim – Trondheim, Samfundet

RALPH MYERZ – Trondheim – Trondheim, Samfundet

Min første liveopplevelse med Ralph Myerz var tidligere i år under P3 sessions. Skal jeg være helt ærlig var den eneste grunnen til at jeg dro det faktum at det var gratis, og jeg kunne sitte på en kafé på Solsiden og nyte en kopp kaffe mens konsertene gikk sin gang. De låtene jeg hadde hørt var greie nok, men jeg så for meg at en konsert i denne sjangeren kun innebar noen karer stående bak hver sin pc.
Så feil kan man ta…

Ralph Myerz på plate er ett litt over gjennomsnittlig elektronika band som gjør sakene sine bra uten at man går i taket av den grunn, mens live blir de forvandlet til et knalltøft rockeband med heftige rytmer og suggerende bassganger, så gleden var stor da jeg fikk dekke denne konserten.
e9f78ef3bae8a187f6adebcb7c0ee30f.jpg
Litt over halv elleve kom introen strømmende ut i storsalen på Samfundet, denne gang var det Mötley Crüe’s Home sweet home som fikk æren av å åpne showet. Mot slutten kom bandet løpende ut i sedvanlig energisk stil og morroa var i gang. Selv om det er dj Ralph Myerz som er sjefen i bandet, er det er jo ikke til å komme utenom at de som virkelig styrte konserten var de to perkusjonistene, Tarjei Strøm og Thomas Lønnheim. Det var vanskelig å legge merke til noe annet enn dem egentlig, for de showet og flørtet med publikum som om de aldri skulle gjort annet. Tarjei spilte nesten uten stopp igjennom hele konserten (uten at det hindret han i det overnevnte frieriet til publikum) og la ned en imponerende arbeidsinnsats, spesielt om du tar med den konstante headbangingen. Thomas sprang mer rundt på scenen, hadde nærkontakt med publikum og fikk dem til å skrike enda høyere enn dem allerede gjorde, før han spurtet tilbake for å dælje mer på trommene sine. De fargerike og glitrende bongotrommene hans (tror det var navnet i hvert fall) tar seg innmari godt ut på scenen og det samme gjør også det gjennomsiktige settet til Tarjei.
Resten av bandet holdt seg mer i bakgrunnen, men tok da noen turer frem de også for å sole seg litt i glansen. Latteren hang løst da den litt omfangsrike dj’en tok turen frem i bar overkropp hvorpå Tarjei fikk publikum til å rope ”fy faen hvor sexy du er!”.
Det var desverre ikke et fullsatt Samfundet denne kvelden for det hadde et band som dette fortjent, men det var bra frammøte likevel og de som var kommet visste å gi lyd i fra seg og de fikk ros i lange baner av bandet.
Noen setliste har jeg ikke fått tak i, men de spilte de største låtene som Nikita, Kill the DJ, Casino osv. Nikita er og blir et av de største høydepunktene med åhh så herlige trommer. Når de to trommisene spiller mot hverandre som de gjør her er det bare å lene seg tilbake og nyte, og prøve å ikke la haken henge altfor langt ned mot gulvet. De leverte også et sikkert kort her i Trondheim da de dro i gang sin egen version av Forelska i læreren, The Teacher. Ikke min favoritt, men det funker her i byen.
Etter ca en og en halv time som gikk så alt for fort unna var det slutt, og de vant enda flere hjerter da det siste som strømmet ut av høytalerene var Åge med Leva Livet. Bandet samlet seg på scenen og fikk publikum til å synge med for full hals (ikke at det var så vanskelig her i barteby) og jeg tror ikke det var et eneste menneske som gikk hjem og følte seg misfornøyd med denne kvelden.