SKYWARD – Skyward

SKYWARD – Skyward

Skyward er et nytt finsk band som spiller heavy/power metal med kvinnevokal. Nightwish sier du? vel det er ikke så langt unna. Skywards musikk er hakket mindre symfonisk og dramatisk, litt mer rett frem power metal kanskje, men store forskjeller er det overhodet ikke. Vokalist Sanna har en stemme som tidvis minner veldig om Tarjas stemme, men Sanna har nok ikke samme register for det går mye i det samme spekteret hele tiden, men hun gjør likevel en helt godkjent jobb. Det største problemet med denne skiva er at den uten problem kunne vert et middelmådig Nightwish album, og selv om Nightwish lager bra musikk er ikke dette et kompliment for å si det slik. Mens Nightwish gjorde noe relativt nyskapende i 1997 da ”Angels fall first” kom ut, så blir nok Skyward bare en fattig kopi dessverre. Nå er jeg kanskje litt streng for bandet har absolutt potensial. De to første låtene ”Opening” og ”Guardian” er veldig bra, og tredje spor ”Die Happy” har også tendenser, men herifra og ut blir det temmelig kjedelig og ensformig, flere av låtene er tidvis bra med flotte melodier og bandet gjør absolutt jobben sin, men det er likevel såpass mange som har gjort slik musikk mye bedre før, og dermed blir ikke dette mer enn litt over middels dessverre. Jeg syns faktisk litt synd på bandet, for de kommer garantert ikke til å få en eneste omtale hvor de ikke blir sammenlignet med Nightwish, men sånn er det når en velger å gå i andres fotspor.