SARKOM – Fra ille til verre

SARKOM – Fra ille til verre

I forbindelse med Sarkoms skivedebut tidligere i år, fikk jeg forespørsel om jeg ville ta et intervju med dem, noe jeg ikke nølte med å si ja til. Anmeldelse av skiva finner dere her på Eternal Terror, og har du ikke skiva er det bare å løpe og kjøpe.
Jeg sendte av gårde noen spørsmål til Unsgaard (vokalist), og fikk følgende korte, men konkrete svar tilbake.

ET: Vi starter enkelt. Hallo Unsgaard, hvordan går det?
U: Tja… Hvor bra kan det gå?

ET: Gratulerer med et meget bra debutalbum! Hvordan har responsene vært så langt?
U: Joda, absolutt ikke verst.

ET: Om du har lest anmeldelsen min, så ser du at jeg har nevnt at variasjonen på vokalen er en smule for liten. På demoen varierer du mellom grim vokal og den ”kauke” vokalen du bruker nå, noe jeg synes fungerer utmerket. Hva er dine synspunkter på dette, og er du selv fornøyd med resultatet?
U: Gir vel uttrykk for en slags desperasjon med vokalen som brukes på Aggravation.. Synes det fungerer jeg, men det er det delte meninger om.. Noen synes det ikke låter så bra, mens andre er av helt motsatt oppfatning..

Sarkom_1.jpgET: Så over til litt historie. Hvordan og når ble Sarkom startet?
U: Jeg og Renton var involvert i et band som, i likhet med mange andre band, ikke kom noen vei, og deretter ble oppløst. Vi valgte riktig nok å fortsette sammen og begynne med blanke ark, noe det ser ut som vi gjorde lurt i! Så vi startet vel Sarkom i midten av 2003 ca…

ET: Som du sikkert har fått med deg nå elsker jeg demoen deres. Hvordan har utviklingen og bandforholdene vært siden demoen ble spilt inn til debutskiva ble klar?
U: Nei, det skjedde vel ikke så mye… Vi bestemte oss bare for å lage en skive vi var sikre på at vi ville skaffe oss en kontrakt på.

ET: Er det noe konsept bak skiva, og hvilken betydning har Aggravation Of Mind?
U: Joda, det er jo et konsept der, men jeg vet ikke helt hvordan jeg skal svare på det på strak arm. ”Aggravation of Mind” betyr noe som forverring av sinnet, tankene osv, hvert fall slik jeg ser det (bla.).. Og tittelen på skiva oppsummerer, og er en slags felles betegnelse for alle låtene, da det i bunn og grunn går ut på å gjøre ille til verre.

ET: I fylla engang i 2004 fikk jeg m.fl. en lang leksjon om hvorfor dere ikke brukte liksminke. Jeg husker ikke detaljene fra den diskusjonen lenger (he he!), men hvorfor plutselig liksminke nå? Vil påpeke at jeg liker beslutningen om å bruke sminke.
U: Kort sagt, så er det er vel det at det står litt mer i stil til musikken, da det gir et ganske mye mørkere uttrykk enn hva det ville gjort ellers….

ET: Black Metal anno 2006. Hva er din formening om sjangeren i disse dager? Hva hører du på for eksempel?
U: Sjangeren er jo blitt svært så stor.. Per i dag er det jo alt for mange band til at man kan få med seg så mye som halvparten. Men av metal så kan jeg vel nevne at jeg har hørt en del på Code: Nouveau Gloaming i det siste… Ellers venter jeg på at en 7-er med Orcustus skal komme i posten. Deres demo er en av de bedre black metal skivene jeg har så den skal bli allright å høre. Ellers spilles både Shining, Gorgoroth og ”Through Thick Fog till Death” skiva til Urgehal med jevne mellomrom. Siste 1349 skiva bør også nevnes, uten tvil..

ET: Hva er dine inspirasjonskilder, og hvordan vil du beskrive Sarkom til de som ikke har hørt det der ute?
U: Inspirasjonskilder? Vanskelig å si… Og for de som ikke har hørt det kan de lese anmeldelse på www.eternal-terror.com, står sikkert noe der.. Men jeg kan vel si såpass at jeg mener at vi ikke har en typisk black metal sound.

ET: Blir det noe live spilling snart? Du har snakket lenge om det, men det har liksom ikke blitt noe med dere. Hva skjer?
U: Den som venter får se… Foreløpig har vi kun en gig på planen, men den er ikke før i august i Tyskland. Har foreløpig ingen full lineup, men vi får vel satse på at det ordner seg innen den tid. Om det så er tilfellet, så skal man ikke se bort i fra at vi spiller noen konserter her til lands også.

ET: Har dere noen planer fremover, eller tar dere ting som det kommer?
U: Har jo begynt å skrive nye låter, og ja, vi har noen planer.. Men ingen vits å legge ut om dette enda, i tilfelle det ikke går som det skal.

ET: Noe du har på hjertet ellers?
U: Om interessen skulle være der så kjøp Aggravation of Mind. Kan bestilles direkte fra oss om den skulle være vanskelig å få tak i der du holder til.

Om DU ikke har hørt Sarkoms debut, Aggravation Of Mind, er det bare å sjekke den ut med en gang.