SINAMORE – A new Day

SINAMORE – A new Day

Jeg må innrømme at jeg hadde ganske lunkne forventninger til dette albumet, for det første på grunn av at goth rock aldri helt har vert min greie, jeg finner betraktelig mer interessant innenfor goth metallen, men mest av alt fordi selskapet beskriver musikken til Sinamore som en blanding av Sentenced og H.I.M! H.I.M er et av de desidert mest oppskrytte bandene på jord, og jeg finner absolutt ingenting som appellerer til meg i deres musikk. Men jeg ble faktisk positivt overrasket når jeg satte på denne skiva, og etter første gjennomhøring tenkte jeg at dette her var da slettes ikke verst. Nå etter en god del flere runder er jeg blitt riktig så god venn med skiva. Jeg kan til nød gå med på at musikken tidvis kan minne litt om H.I.M, men jeg hører mer Paradise Lost i musikken til Sinamore, og da først og fremst den stilen Paradise Lost kjørte på ”Symbol Of Life”. Ellers kan en trekke paralleller til et annet finsk band som Entwine, men dette er bedre bare for å ha sagt det.

Låtmaterialet spenner fra forholdsvis korte og catchy låter til noe seigere og mer stemningsbaserte låter med forholdsvis tunge gitarriff, sjangeren tatt i betraktning. På ”Drama For Two”, som er blant de tyngste låtene på skiva, har bandet fått med seg Tuomas Saukkonen fra Before The Dawn på growl, og det fungerer meget bra! Bandet burde absolutt vurdere å få med seg en som kan ta seg av denne type vokal på permanent basis. Skal jeg trekke frem favoritter, må det bli nevnte ”Drama Fro Two”, ”Follow Into The Cry”, ”Darkness Of Day” og ”Fallen” men albumet er svært jevnt og alle låtene fungerer veldig bra. Jeg var lenge innstilt på å gi denne skiva en femmer, men etter en del gjennomhøringer åpenbarer det seg at det er litt lite variasjon låtene i mellom. Først og fremst i tempo, men også i oppbygging og melodivalg. Men A New Day har likevel blitt et veldig bra album som jeg kommer til å ta frem mange ganger i fremtiden.