RHAPSODY – Live In Canada 2005

RHAPSODY – Live In Canada 2005

  • Rating: 4.5 / 6

Rhapsody har etter seks album opparbeidet seg et meget solid navn i metal verden. I 2004 kom bandets foreløglig siste album, "Symphony Of Enchanted Lands II – The Dark Secret", som iverfall for undertegnede ble en aldri så liten nedtur i forhold til tidligere verk. Albumet er bra det, men det kan ikke måle seg med skiver som ”Legendary Tales”, ”Symphony Of Enchanted Lands” og ”Dawn Of Victory”.

”Live in Canada 2005” ble tatt opp på turneen som fulgte i kjølevannet av ”Symphony Of Enchantet Lands II”, så naturlig nok er nesten halvparten av låtene hentet fra nettopp den skiva. Det er egentlig ikke så mye å utsette på selve låt valget, bortsett fra at 11 låter inkludert en intro og outro er i korteste laget for en live skive. Dessuten spiller ikke bandet en eneste låt fra ”Legendary Tales”, noe som er nærmest utilgivelig! Jeg kunne også tenkt meg et par låter til fra ”Dawn Of Victory”, men både ”Wisdom Of The Kings” og ”Emerald Sword” fra ”Symphony Of Enchanted Lands” er med, så da kan en vel ikke klage? Det er uansett umulig å tilfredstille alle. 

Noe jeg var meget spendt på da jeg satt på denne skiva, var hvordan bandet skulle klare å fremføre det orkestrale og de massive kor arrangementene live. Men dette låter akkurat som på skive, så da ligger nok både orkester og kor på tape, og det er vel eneste måten å gjøre det på når man ikke har tilgang på ekte vare. Greit nok, det ødelegger noe av live følelsen, men dersom alternativet er nedstrippede versjoner av låtene så foretrekker jeg heller at bandet bruker tape. Lyden er meget bra gjennom hele settet og alle instrumentene høres klart å tydelig. Det er heller ingenting å utsette på bandets prestasjoner bortsett fra at Fabio Lione har en elendig engelsk uttale, men han synger som en gud, så jeg klager ikke.

Så alt i alt er ”Live In Canada 2005” blitt et ganske så bra live album. Det eneste jeg har å klage på her er som sagt at låt valget kunne vært noe bedre, og en burde kunne forvente seg flere låter når et band av Rhapsodys kaliber først tok seg bryet med å spille inn et live album.