ÜBERTHRASH II – Oslo – Oslo, John Dee

ÜBERTHRASH II – Oslo – Oslo, John Dee

Fjorårets Überthrash måtte for undertegnedes del vike plassen for Sarcoma Inc og Cadaver på Garage, men den andre utgaven skulle jeg ikke gå glipp av, og derfor var jeg tidlig ute på John Dee dette året.

Det var samme band som spilte denne gangen som under fjorårets konsert, og det var vel ikke så veldig rart siden det er disse 3 bandene som er med på den doble split 7 tommeren Überthrash II som blir utgitt av Duplicate Records.

Jeg hadde en liten formening om at 3 thrash band av denne typen kunne bli litt for mye, men heldigvis ble det ikke slik, for Infernö, Audiopain og Nocturnal Breed leverte 3 forskjellige konserter musikalsk og opplevelsesmessig. Jeg kan med en gang si at dette ble en forrykende aften der alle oppmøtte storkoste seg, og det inkluderer bandene selv også og undertegnede.

 

Litt over klokka 22 entret Infernö scenen og kallaset var i gang. De åpnet med låta fra den siste 7 tommeren sin, Thrash Metal Dogs, og deretter Rot In Hell og When The Children Die og derifra og ut konserten ga en meget intens vokalist Tore Gjedrem absolutt alt hele tiden. Han falt overende, han krøp, han lå på scenegulvet og han stod oppreist innimellom. Kort sagt, var han overalt, og det var veldig morsomt å se en vokalist gi absolutt alt på scenen. Minnet veldig mye om den gamle punken på slutten av 70 og begynnelsen av 80 tallet. Gromlåta Roadkill kom som fjerdelåt og ble etterfulgt av Metal Commando og Alcoholocaust. Sa jeg at det var intenst? Vel, enda mer intenst ble det da de fyrte opp Violator, og mange av de oppmøtte ønsket nok at dette ikke skulle ta slutt. Men dessverre kom slutten med låta Necroslut, og mamma mia for en slutt på en fantastisk bra konsert fra Infernö.

 

Etter en kortere røykepause var det klart for Audiopain, og her ble det ikke mindre intenst. De kjørte i gang med The Habit Of Fear og fortsatte med Homicide og The Scourge. Vokalist og frontmann Sverre Dæhli var sin rolle verdig til gangs, og leverte det ene fete riffet etter det andre. Folk ute i salen ble revet med og vips så var vi i gang igjen. Audiopain har med min tilstedeværelse aldri levert en dårlig konsert, ei heller denne gangen.

Som fjerdelåt fikk vi servert en av mine favorittlåter i Believer, og den ble etterfulgt av den nye låta Psalvation. Deretter fulgte Forsaken Son og Thrash Mental før vi fikk kastet The Hunt og Relinquished i trynet. En herlig opplevelse som har satt seg fast i hjernebarken. Audiopain avsluttet med He Who Walks Among You og den perfekte avslutningslåta Revel In Desecration. Sistnevnte har så kule riff og driv at den kunne ha berget bortimot enhver konsert fra å bli en katastrofe. Denne konserten derimot, var alt annet enn en katastrofe. En mektig konsert fra et av Norges beste thrash metal band.

 

uberthrash2231.jpgEtter nok en røykepause var det klart for de tredje og siste bandet denne kvelden; Nocturnal Breed. Jeg klarte å bli syk da de var i Trondheim bare vel 10 dager før og leverte noe som etter sigende var den beste konserten i Trondheim på lang, lang tid, men denne gangen skulle de ikke slippe så lett unna. Gutta viste fra første tone at her var det spilleglede av en annen dimensjon og de åpnet som sedvanlig med Thrash The Redeemer og fortsatte med The Artillery Command, Killernecro, Frantic Aggressor og Fist Of Fury før de tok oss med på Alcoholic Rites og deres meget velspilte coverlåt Metal Church. Så langt var salen fullt med på hva som foregikk på scenen og livet var herlig dere. Deretter fulgte de opp med The Tools Of The Trade, Code Of Conduct, Maggot Master og Locomotive, før de leverte Possessed, Motörmouth og Scything Harrow. Så var det klart for Screaming For A Leather Bitch, og her dukket det opp en stripper som så absolutt fikk flere av de oppmøtte til å måpe. Hun ga oss en liten oppvisning som var litt på kanten, men ikke usømmelig og det var nok mange i salen som kunne tenkt seg å bli bedre kjent med henne. Nummeret varte kun under denne ene låta, men Nocturnal Breed var ikke ferdige enda. De kjørte på med Silver Tongue Devil og gromlåta No Retreat, før kveldens andre overraskelse dukket opp på scenen; selveste Nocturno Culto tok over bassen til Kenneth på de 2 neste og siste låtene (Sodomy & Lust og Evil Dead) under kveldens Überthrash konsert. Et meget kult og uforglemmelig høydepunkt for mange, der dessverre mange hadde blitt til heller få i salen. Så der gikk dere glipp av en skikkelig godbit folkens.

 

Alle 3 bandene har meget sterke scenepersonligheter som fronter dem, og det trengs kanskje. Men med slike personer i front, blir det fort liv i salen, og det var det til gangs på John Dee under dette kanonbra tiltaket, som for mange ble sett på som et vorspiel til Inferno. De som hadde tatt turen til John Dee denne kvelden fikk oppleve 3 av Norges beste thrash metal band på en og samme scene, og det var så absolutt verdt turen å dra til Oslo en dag for tidlig dette året også. Blir det Überthrash III neste år vil jeg være der, helt sikkert, for norsk thrash er råkult live.