ABORTED – The Archaic Abattoir

ABORTED – The Archaic Abattoir

Belgiske Aborted ga oss en maktdemonstrasjon i extreme death metal med sin forrige fullengder Goremageddon. Det er nå 2 år siden den skiva kom og for å korte ned ventetiden litt, ga de ut en miniskive i fjor. Dessverre har jeg enda ikke klart å klore til meg et eksemplar av den, men synes å erindre at den for det meste inneholdt eldre låter.

Nå er Aborted tilbake med oppfølgeren til Goremageddon, og på The Archaic Abattoir har bandet i følge presseskrivet tatt enda et steg videre siden Goremageddon. Spørsmålet er i hvilken retning det steget er tatt, for min umiddelbare mening er at dette må være et lite steg i feil retning for Aborted. Visst er det for det meste brutalt og aggressivt, men det er også mer teknisk og mer variert enn tidligere. Og det verste er at det er tatt inn en del elementer av det melodiøse slaget jeg ikke helt synes passer inn i musikken til Aborted. Men hvis målet for bandet er å bli litt semi-melodiøse, er det nok et steg i riktig retning, ja. Men jeg liker det så absolutt ikke; jeg vil ha min Aborted brutal og rå, og ikke infisert av småmelodiøse partier som rett og slett ødelegger låtene. De semi-melodiøse partiene jeg refererer til er noen små melodiøse gitarpartier som med litt uvilje kan kalles gøteborgske, og det hører ikke hjemme i låtene til Belgias mest brutale band. Så lenge de holder på med det brutale og aggressive i sin gore-grind, er Aborted meget bra. Det er fett og litt småsykt og det er når Aborted spiller denne typen extreme death metal at de virkelig får fremhevet at de hører med i toppsjiktet innen death metal. Men grunnet noe som må ha vært et kollektivt illebefinnende av Gøteborg syken under låtskrivningen, faller de nedover på rankingen, i alle fall min personlige ranking, over de beste death metal bandene.

Hadde denne skiva vært fri for de nevnte semi-melodiøse partiene, hadde den nok fått minst en hel karakter høyere, men siden de har valgt, i mine ører, å ødelegge det hele med disse melodiinfiserte partiene, blir det ikke høyere denne gangen.

Det må nevnes at bandet har fått en ny trommis i Gilles Dellecroix, og dette er en herremann som virkelig spiller av det tekniske slaget. Virkelig en dyktig trommis som har tatt Aborted et steg opp på det tekniske nivået.

Tekstene vet jeg ikke så mye om, da de som de fleste vet, ikke er med på promoer, men en tekstlinje høres veldig tydelig i låta A Cold Logistic Slaughter, og det er ”You Are so Beautiful”. Dette kan virke noe merkelig i mine ører, og spesielt når vokalen er av typen mørk growl. Men det er helt sikkert tatt ut av en sammenheng, og hva resten av verset er kan jeg som sagt ikke si noe mer om. Men for å si litt mer om denne låta, så er dette den verste låta Aborted noensinne har spilt inn. Til og med vokalen låter gøteborgsk på meste av låta. Fy skam Aborted, dette må dere ganske enkelt slutte med.

Gjør meg en tjeneste Aborted, ta et steg tilbake, vend om og fortsett i den retningen dere holdt på Goremageddon. Det blir best for alle parter.