BELEF – Infection Purification

BELEF – Infection Purification

Fransk extreme metal er noe annerledes enn resten av scenen. Den har en spesiell sound og er fryktelig brutal. Belef er et nytt bekjentskap for undertegnede og på bandets debutskive får vi servert noe av det mest extreme av det extreme innen extreme metal. Det er kaotisk, det er ultrabrutalt, det er alt annet enn melodiøst og det er slitsomt å høre på i lengden. Jeg klarte 2 runder med skiva før den fikk ligge og hvile litt i hylla, og det er nesten så hodet sier ”nei til mer Belef”. Men den må spilles litt til hvis denne omtalen skal ble noenlunde rettferdig, og dermed var det igjen klart for et øs av en annen verden.

Skiva eksploderer ganske enkelt med en gang, da bandet ikke bryr seg om å ha noen form for intro. Her er det rett på sak og saken er full peis. De roer en del ned fra tredjelåta og utover, men det finnes mer enn nok av sinnsyke kjappe og ultraextreme partier på disse låtene også. Låtene er veldig lange også, og med sine 8 låter på totalt nesten 56 minutter. Den lengste er på vel 11 minutter og det er sistelåta. Den er som resten av låtene på skiva; veksler mellom raske og litt roligere partier der riffene er veldig extreme og trommisen varierer mer enn på de aller raskeste låtene. Et stykke ut i denne sistelåta, kan det virke som om skiva er ferdig og det blir en lang pause. Men Belef var ikke ferdige, for helt på slutten pøser de på verre enn noensinne med et sinnsykt kjør. Det er ikke rart folk blir sliten i topplokket etter et par timer med dette helvetesjaget.

Vokalen er for det meste veldig skrikende, og det i seg selv blir slitsomt å høre på. Gitarene er der og pøser på med relativt ordinære og ensformige riff, men innimellom er de overalt i låta.

Jeg vil si at i dagens extreme metal scene finnes det mange bra band, noen mer extreme enn resten og hvor Belef befinner seg? Jo, det er et stykke foran de fleste andre, men om det så ble så fordømt bra, er en annen sak. Mye kult og en del til dels kjedelige, men kjappe og bortimot noe jeg vil kalle syke riff, gjør at karakteren havner der den gjør. Om du skal sjekke ut dette franske bandet og deres selvtitulerte skive, lar jeg bli deres eget valg. Extremt er det og hodepine får du av det, og dermed får skiva en treer og lytteren 2 Paralgin Forte.