ARCTURUS – Listening session Rock Bottom

ARCTURUS – Listening session Rock Bottom

Det er ganske mye metalpresse fra både inn- og utland til stede under Inferno Festivalen, og det franske plateselskapet Season Of Mist og Arcturus benyttet anledningen til å invitere en del av disse til en eksklusiv listening session på Rock Bottom.

Etter å ha inntatt litt gratis drikke og ha hilst og pratet en del med både Arcturus medlemmer og utenlandsk pressekollegaer, var det klart for de 3 låtene som bandet hadde gjort klart for anledningen. Det ble gjort helt klart at dette hadde skjedd i all hui og hast, men allikevel vil jeg si at det låt mektig og drittfett.

Arcturus_logo.jpgDen første låta vi fikk høre var Toxic Waste Explorer (dette er foreløpig bare en arbeidstittel), en låt som manglet all vokal. Men et visst inntrykk fikk man likevel av låta. Den var relativt rask med et tungt rolig mellomparti. Ut i fra det vi fikk høre av det musikalske, vil jeg si at jeg sitter igjen med en masse inntrykk og stemninger etter å ha hørt denne låta. Det skal bli spennende å høre hvordan den blir med vokal og ferdigmixet.

Andrelåta var den eneste vi fikk høre der de hadde spilt inn vokal. Demon Painter het den og var roligere og mer laidback enn den første vi fikk høre. Her fikk Vortex virkelig vist hva han er god for som vokalist, da han fikk brukt hele sitt register på denne låta. Det var en synthsolo her som også var noe av det som satt igjen i hjernebarken etterpå.

Den siste låta vi fikk høre denne lørdags ettermiddagen var en låt som hadde arbeidstittel Unknown Space Adoror. I likhet med den første vi fikk høre, var det kun musikk på denne også. Det denne låta hadde som de andre 2 ikke hadde, var 2 lange gitarsoloer av godt gammelt 80 talls merke. Mange vil nok kalle dette gitarrunking, og det kan jeg si meg enig i. Men det var et friskt pust på en låt som ellers hadde lange gjentakende partier.

Etter gjennomhøringen av de 3 låtene, var det tid for litt småprating med bandmedlemmene og enda mer inntak av drikke, før vi fikk en liten fotosession ved baren.

Skiva skal spilles inn i studioet til Knut Reierstad og er planlagt utgitt 29. august. Det er bare å glede seg, for dette tror jeg blir en stor utgivelse.