MAYHEM – Røros – Røros, Sangerhuset

MAYHEM – Røros – Røros, Sangerhuset

En hællvetes 17. mai!! (for ikke å snakke om 18…argh…). I full bunad (skinnjakke, patronbelte osv…) var det flere sjeler som hadde møtt opp denne litt spesielle kvelden for å oppleve MAYHEM live på Sangerhuset midt i Røros.

Sangerhuset er et meget lite og intimt lokale, og jeg tør nesten påstå at det er mindre enn Skatval Samfunnshus, og det var vel det som gjorde denne kvelden litt spesiell og forykende tøff……jeg tillater meg å bruke ordet legendarisk!

Etter å ha innhandlet MAYHEM t-shirt (med Aftenpostens dødsannonse på ryggen) og varm boksøl (mmm smaskens) så svirrer jeg meg en tur rundt omkring i lokalet, og det tok ikke så lang tid, for så slenge meg ned og jabbe skitt med folk.

Så kom første band på, men for å være helt ærlig så husker jeg ikke noe særlig av oppvarmingsbandene Mordor og The Apparatus. Det jeg kan si helt sikkert er at Mordor hadde en basslyd som til og med Lemmy hadde gjemt seg for, og at det ikke var særlig bra.

 

Så er det MAYHEM som skal legge Røros i ruiner. De sparker i gang med bra tempo og humør, men lyden er på kanten til helt forpult ekstremt dårlig både ute i salen og på scenen. Ingen av mickene virker og Maniac løper mellom 3 micker for å finne en med lyd. Tilslutt så får han lyd, men da slenger Necrobutcher ut sjuhelvetes til kjeftskur til lydmannen, som følgelig skrur opp lyden på gitaren så alt annet drukner. Og ved dette tidspunktet begynner jeg å frykte at de skal bli lei av det hele og bare gå av scenen. Men neida, lyden tar seg opp og MAYHEM leverer varene for ”satan og fedreland” som Maniac så fint sier det, samtidig som han prøver å få tak i en kniv fra en publikumer (hans var nemlig stor, men ikke så skarp). De leverer godlåt etter godlåt, og si hva du vil om Grand Declaration Of War…låtene fra den skiva funker like bra live som Slayer på vorspiel, jævla bra.

Så for å runde av så må jeg si at jeg er jævla fornøyd med at jeg tok turen. Dette var den beste 17. mai jeg har hatt siden jeg flyttet til dette landet, og til dere som ikke dro…..dere bør angre litt…..

 

De va totalt jävla mangel !! Totalt jävla MAYHEM !!!!!