ROP FRA UNDERGRUNN – ny metallfestival arrangeres i Horten og Moss

ROP FRA UNDERGRUNN – ny metallfestival arrangeres i Horten og Moss

ROP FRA UNDERGRUNN er en minifestival som i første omgang arrangeres i Horten og Moss.

FREDAG 25. og LØRDAG, 26. Oktober du får oppleve nye, up and coming lokale metalband som kravler opp fra undergrunnen i de to byene. Du kan bidra til å skape et levende metalmiljø i område ved å støtte denne eventen.

Artistene er unge fremadstormende metalband fra begge sider av Oslofjorden. De ungste gutta, fra LeperPest, får sin etterlengtede livedebut i Horten.

Mens flere av de andre, til tross for ung alder, både har rukket å debutere på større scener og ikke minst med utgivelser som blir lagt meke til av stadig flere!

Stikkord her er undergrunn, brutalt, ung og lovende, felleskap og samarbeid. Festivalen fokuserer lokalt, både i teknikere, musikere og kunstnere

Plakaten er tegnet av Lotte Lada

Event: https://www.facebook.com/share/1ATRvSQBUF/?mibextid=9l3rBW

I Moss blir det 2 konserter, en av dem for de under 18.

OBS! Begrenset med plass og billetter! ca 70 stk per konsert.

FREDAG 25.10

Knut Horten (Storgata 15, Horten)
Dørene åpner kl 18.00
cc: 100 kr
BILLETT VIPPSNR: 0155UQ

LØRDAG 26.10

Emil’s Studio (Henrich gerners gate 12)
UNDER 18
kl 15.30 – 18.30
cc: 75 kr
BILLETT VIPPSNR: 0947RE

OVER 18
kl 19.30 – 23.00
cc: 100 kr
BILLETT VIPPSNR: 3635DK

Følgende artister stiller:

Bærzerk, black metal
Bærzerk føler jeg du burde ha hørt om allerede, spesielt nå etter en sinnsyk opptreden på årets Midgardsblot I August, og med glimrende anmeldelser! De er ute med nye singler fortløpende og jobber i skrivende stund med nytt album. 

Fredrik Schjerve skriver:
“Bærzærk er en ung svartmetall-kvartett fra Horten som imponerte undertegnede med sin inspirerte, om noe stilistisk fragmenterte debut-EP ‘Misanthropic Descent’ i fjor. Nå er bandet tilbake med ny logo og ny singel, og som seg hør og bør fra et band bestående av svært unge musikere, finner vi tegn til utvikling kun et år siden vi hørte fra dem sist. Den unge svartmetallbanden Bærzerk fortsetter letingen etter et eget kjernesound på sin nye singel «Blodhevn». Der fjorårets debut-EP ‘Misanthropic Descent’ bar tydelig preg av Vestlandets hedenske svartmetalltradisjoner, viste bandet en langt mer krigersk side av seg selv på «Felttog», en singel de slapp tidligere i år. Med sin nye singel «Blodhevn» utfører bandet nok en stilistisk kollbøtte, i denne omgang i retning enkel men effektiv svartpønk”

Tolerance, hardcore/ DM
Vi i Tolerance holder oss innenfor metalcore og moderne hardcore sjangeren, generelt baserer vi musikken på mye energi og tunge deler som slår publikum hardt i trynet! Musikken henter inspirasjon fra klassiske band som Slipknot og mer moderne band som Kublai Khan.

Årsfortærer, mørk sludge/doom/ HC
Tidligere kjent som ‘Eater Of years’, som fylte opp House of Foundation i Moss i April, har nå blitt en trio og har fylt opp med nye låter, på Norsk sådan. Årsfortærer sin musikk er knusende, destruktiv og manisk, men samtidig suggerende og hypnotisk. De henter inspirasjon fra doom, death og en dæsj edm.

LeperPest, Hate metal
Leperpest er våres yngste (14-16 år) og er i full gang med å skape brutalitet I studio i disse dager og med genuin interesse for metalscenen trekker de inspirasjon fra band som Entombed og Dismember.
Dette er et band man burde følge godt med på fremover. Dette blir deres første gig og vi er forberedt på å bli blåst bakerst i lokalet av disse gutta. Som de sier selv: Vi spiller ‘Hateful Norwegian metal’.”

Mortal Fear, Thrash.
Musikken vår er fierce, fast, heavy and violent oldschool thrash metal. Band vi trekker inspirasjon fra er blant annet Powertrip og Municipal Waste.

Kryss av denne i kalenderen hvis du er klar for ny kvalitetsmetal!

Leave a Reply