DUMDUM BOYS – live i Trondheim

DUMDUM BOYS – live i Trondheim

DUMDUM BOYS 

Anmeldt av: Roger Hagerupsen

Fotograf: Lars Rune Skaug/ Trondheim Stage

SVERRESBORG MUSEUM

9/8 – 2024

TRONDHEIM

Allerede på ERLEND ROPSTAD er vakre Sverresborg museum bra fylt opp med folk, på tross av at værspådommene ikke er de aller beste. For min del er dette mitt første møte med artisten, og det blir ganske fort klart at dette ikke er for meg. Debuten “The magnetic tapes” kom ut helt tilbake i 2006, og han har etter hvert fått ett stort og respektert navn i norsk musikkverden, det er ingen tvil om at musikerne han har med seg i kveld er dyktige. Men det er også beholdningen for min del i kveld. Låtene sitter ikke hos meg i det hele tatt, og jeg savner fullstendig noen musikalske høydepunkt som virkelig øker temperaturen på scenen. Erlend Ropstad selv har absolutt særpreg både i dialekten og sangstemmen, men det blir for kjedelig for meg. Når det er sagt så er det allerede bra liv foran scenen, så det er tydelig at arrangør har truffet bra med oppvarmingsband.

Med ett etter hvert litt rosa skjær på himmelen går DUMDUM BOYS på scenen og setter standarden tidlig med “Enhjørning”, og hvorfor ikke? Når en ett godt stykke ut i karrieren klarer skrive en så deilig låt. Den stripete genseren til Prepple ryker allerede på “Fritt fram”, og når de setter i gang med “En vill en” fra debutplata får vi kveldens aller første allsang fra sletta. Klassikere som “Mitt hjertes trell” og “Oppned” spilles selvsagt. Etter hvert roes tempoet ned og da kommer noen av bandets vakreste låter i form av “Englefjes” og balladen “Slave”. På “Møkkamann” slår meterlogenes spådommer til, og regnet gjør sin inntreden, ironisk nok kaster Prepple skjorta samtidig. Når ekstranumrene kommer høljer regnet ned, men det stopper selvsagt ikke sletta fra å ta helt av å synge med på klassiske godbiter som “Splitter pine” og “Metallic hvit”.

Gutta virker fremdeles uforskammet ungdommelig og sultne, selv etter å ha holdt på en mannsalder (de startet WANNSKRÆKK i 1979, som siden ble dagens DUMDUM BOYS i 1985) å det låter tight og jævlig bra. Bandet har bestått av stort sett de samme medlemmene siden 1993, så det er derfor ikke så rart. På trommer er Sola Jonsen som alltid stødig (selv om sola på himmelen har forsvunnet for lengst) sammen med Aslak Dørum på bass og Kjartan Kristiansen, som i sin tid var med å starte bandet, som også hjelper til på vokal. De har gitt ut såpass mye bra at de heldigvis er innom de fleste platene i kveld, så det er bare glade ansikter å se i mengden. I det vi alle beveger oss regnvåte mot sentrum tenker jeg som så at nå som Trondheimsnatt med Åge ser ut til å ha gått mot slutten er det kanskje på tide litt yngre krefter tar over, og kanskje DUMDUM BOYS som fast innslag hvert år på Sverresborg Museum? Jeg hadde ikke sagt nei takk i hvert fall.

Leave a Reply