FIXATION – tilbake med ny låt

FIXATION – tilbake med ny låt

Foto: Sebastian Ludvigsen

Konseptuelt, hardt, og episk: Fixation slipper ny låt før store internasjonale festivalopptredener!

Fixation er tilbake med en ny låt og annonserer EP, før de inntar scenen på flere internasjonale festivaler i sommer! Bandet som opprinnelig er fra Tønsberg har på kort tid etablert seg som et av de store norske stjerneskuddene. Debutalbumet “More Subtle than Death” kom i 2023 og det samme året gjennomførte Fixation over 60 konserter internasjonalt. Dette var rett og slett et så imponerende år at de vant “Årets Gjennombrudd” på Musikkforleggerprisen i 2024. 

14.juni slapp Fixation en ny låt som har fått tittelen “Random Acts of Violence”.
Den nye singelen er en forsmak på hva fansen kan forvente fra høstens kommende EPen “Speak in Tongues”.

På den nye låten fortsetter Fixation å utfordre og fascinere og det er et hardere lydbilde som møter oss denne gangen sammenliknet med bandets tidligere låter. “Random Acts of Violence” byr på store synther, tunge gitarer, eksepsjonelle vokalprestasjoner, samtidig som de sømløst implementerer elektroniske elementer, stadium rock og metalcore. Likevel er Fixation tro til sin signatur, og lever en låt som både er melodisk, hard og treffende!

Om den kommende låta sier bandet: “Random Acts of Violence” er en konseptuell reise som tar lytteren med inn i en historie om en protagonist som føler seg utstøtt fra samfunnet og søker mening og tilhørighet, men ender opp med å finne trøst i en kult. Historien utfolder seg gjennom hele vår kommende EP, og denne singelen markerer begynnelsen på denne fascinerende fortellingen.”

I sommer vil Fixation spille på store festivaler i Europa, som blant annet Tuska i Finland, Summer Breeze Open Air i Tyskland og Masters of Rock i Tjekkia, men dette er ikke noe nytt for det unge bandet. I 2023 gjennomførte de to omfattende Europaturneer med Devin Townsend og Annisokay, i tillegg til å spille på prestisjefylte festivaler som Download UK, Prognosis NL, Eurosonic NL og Rock Imperium ES.

Fixation har tidlig befestet sin posisjon på den internasjonale scenen, og responsen fra både presse, fans og bransje har vært overveldende. Anerkjente mediehus som BBC og sjangerledende band som Bring Me The Horizon har merket seg de unge stjernene.“Jordan from Bring Me The Horizon texted me and was like what band was that, what was that song called? Says a lot!” – Daniel P. Carter, BBC Radio 1 Rock Show

“Random Acts of Violence” er den første singelen i den kommende EPen til Fixation “Speak in Tongues” som slippes senere i 2024.

Fixation:

Jonas Wesetrud Hansen-Vokal

Martin Stenstad Selen-Gitar

Tobias Østerdal–Gitar

Martin Gravdal-Bass

Ola Dønnem-Trommer

Leave a Reply