LENNY KRAVITZ – tilbake med en høyenergisk singel

LENNY KRAVITZ – tilbake med en høyenergisk singel

Photo: Mark Seliger

Den norgesaktuelle artisten, som spiller 26. juni 2024 i Sandefjord (By the Pond) og på Hamar (utendørs ved vikingskipet) den 27. juni, er endelig ute med sin nye single «Human», hentet fra albumet «Blue Electric Light» som slippes 24. mai 2024.

Lenny Kravitz-sesongen er i full gang. Etter en bølge med viral aktivitet og hans udødeliggjøring på Hollywood Walk of Fame tidligere denne måneden, er den ikoniske artisten tilbake med en helt ny singel med tittelen «Human». Utgivelsen baner vei for hans kommende album «Blue Electric Light» (24. mai 2024) via Roxie Records/BMG.

«Human» flyter praktisk talt over av optimistisk energi, katalysert av Kravitz´ fusjon av brennende rock ‘n’ roll, glatt funk og kosmisk pop. Vill kubjelle, løs riffing og en hodenikkende basslinje løfter sporets dristige og støyende ånd, mens stemmen hans ekkoer i refrenget: “I came here to be alive. I am here to be human”. Passende nok løfter en gitarsolo et siste skyhøyt crescendo på denne livsbekreftende hymnen.

«Human» følger albumets hovedsingel «TK421», som ble utgitt i oktober 2023. Ekstatiske funkgitarer, robotiske analoge synths, skeiv talkbox, en dansegulvbeat, en brennheit saksofonsolo og et smart nikk til både Boogie Nights og Star Wars forsterker den tempofylte rock ‘n’ rollen og lar den boltre seg. Den virale «TK421»-videoen, som fikk sin verdensomspennende debut via YouTube og premiere på MTVs globale nettverk av kanaler, forsterker sangens frie ånd; Kravitz blir sett på som måte man aldri har sett ham før. Se musikkvideoen her

Tidløs. Eksplosiv. Romantisk. Inspirerende. Hvordan ellers karakterisere «Blue Electric Light», Lenny Kravitz sitt 12. studioalbum? Kravitz skrev og spilte inn prosjektet i sitt studio på Bahamas, og hans fusjon av dyp soul og rock ‘n’ roll er igjen tilstede her. Som en nådeløs kreativ kraft – musiker, forfatter, produsent, skuespiller, forfatter, designer – fortsetter han å være en global og dynamisk tilstedeværelse gjennom musikk, kunst og kultur. «Blue Electric Light» er en lidenskapelig serie med sanger som utvider denne distinksjonen og er det siste bidraget til en mann hvis musikk – for ikke å nevne hans enestående stil – fortsetter å inspirere millioner av mennesker over hele verden. På albumet resonerer Kravitz’ talenter som forfatter, produsent og multiinstrumentalist; han skrev og spilte de fleste instrumentene selv, og i samarbeid med sin mangeårige gitarist Craig Ross. Til syvende og sist laget han 12 låter som reflekterer hans artistiske arv som en sjangeroverskridende banebryter, men som samtidig er solid forankret i energien fra det 21. århundre og utover.

Denne lysende verdenen av «Blue Electric Light» vil fortsette å utfolde seg ettersom Kravitz avdekker mer fra albumet i nær fremtid. Følg med for flere nyheter fra Lenny Kravitz!

Leave a Reply