TNT & THE COCKTAIL SLIPPERS – live i Trondheim

TNT & THE COCKTAIL SLIPPERS – live i Trondheim

TNT/ THE COCKTAIL SLIPPERS

Anmeldt av: Roger Hagerupsen

TAPPERIETPAADAAHLS

23/2 – 2024

TRONDHEIM

Årene har en tendens til å fly forbi, og gjerne raskere enn vi er komfortabel med. Nå har det altså gått 40 år siden TNTs strålende “Knights of the new thunder” ble utgitt, noe som selvsagt må behørig feires også i Trondheim. De hadde tjuvstartet på Rockefeller noen dager tidligere, og rapportene derfra var gode, så det var ett spent publikum foran scena. Men mer om det senere.  

Kveldens support band er Oslobandet THE COCKTAIL SLIPPERS, ett jenteband som har gått under radaren for min del. Og jeg må si jeg ble imponert fra første stund, på scena var det mer paljetter enn på en Taylor Swift konsert. Men der var også masse attitude, guts og spilleglede. Jeg er litt usikker hvordan jeg skal beskrive musikken, men det nærmeste jeg kommer er  punka pop-rock. Låtene var nye for meg, men det var fengende låter som satt med en gang. Lokalet var allerede bra fylt opp av folk også, men det var ett litt lavmælt publikum som tydeligvis ikke kjente dette bandet noe særlig fra før. Så selv om jeg kosa meg gjennom konserten, og ble imponert over disse damene, så føler jeg kanskje de var litt feil band på feil plass til  feil tid. Men jeg tror også de har fått noen nye fans her oppe etter denne kvelden, så jeg ser dem gjerne igjen om muligheten byr seg.

40 år har altså gått, og det er tydelig at mange vil være med å feire TNT i kveld da det er så godt som fult i lokalet når bandet går på. Å det er tydelig at bandet har kommet en lang vei siden fire unge karer startet bandet i 1982.  Bare gitarist Le Tekrø og Diesel Dahl har vært med helt siden starten (kun Le Tekrø hele veien), vokalist Tony Harnell har vært mye ut og inn av bandet etter 2006 og på bass har vi Sid Ringsby som er tilbake på bass igjen. Men for å utfylle lydbildet ekstra er det for kvelden også to kordamer og en keyboardist. Kveldens setlist konsentrerer seg for det meste om bandets 5 første utgivelser (med unntak av “My religion” som er svært godt representert i dag).

De smeller i gang konserten med “Invisible noise” og høydepunktene kommer på rekke og rad. “Downhill racer” (som de ofte spiller fra “Realized fantasy” plata) og “Tonight i’m falling” sitter bra hos meg. Det gjør også vakre “Klassisk romance”, men her var det alltid så aktuelle problemet med folk som kjeder seg på konsert og heller vil prate. Gjennom hele konserten ruller det bilder på en storskjerm i bakgrunnen, og en av kveldens høydepunkter var vakre “Northern lights” med nordlyset på nevnte storskjerm. Som avsluttende låter får vi bl.a  obligatoriske låter som “Intuition” og “10,000 lovers (in one)”, før ekstranumrene byr på bl.a “Eddie” (kveldens eldste låt, og fra debuten) samt fantastiske “Knights of the thunder” og “Seven seas”.

Oppsummert har dette vært en fantastisk kveld. Harnell har fremdeles en fantastisk stemme, og synger stort sett veldig bra. Dahl gjør som alltid jobben på trommene, Le Tekrø er høyt og lavt på gitaren og Ringsby er like stødig på bass som sine forgjengere. Når bandet spiller på hjemmebane så kunne og burde det likevel vært ett par gjesteartister så scenen synes jeg, noe som alltid føles som en forspilt sjangse i Trondheim.

Leave a Reply