ASTMATISK GAPSKRATT – nytt satanisk julealbum

ASTMATISK GAPSKRATT – nytt satanisk julealbum

Foto: Ingelin Berg

Astmatisk Gapskratt ga ut Albumet “Ha ei satans god jul!” fredag 24. november!

Dette blir bandets tredje album, en reinspikka juleplate utgitt på det svenske plateselskapet Second Class Kids Records

Med unntak av førstesingelen “Juleverksted” som kom allerede i 2019 er plata innspilt og miksa av Terje Bassminister Watterud og mastra av Rune Elli. I tillegg til bandet selv deltar Camilla Nekstad fra bandet I Like To Tell Men That They Can’t Handle Two Things At The Same Time (de også fra Steinkjer) på gjestevokal, og det er også brukt dombjeller, kassegitarer og trombone på enkelte spor, for en juleplate skal gjerne by på noe litt annet enn det man vanligvis driver med. 

Coveret til albumet. Design: Enok Moe

Om bandet

Pønkebandet Astmatisk Gapskratt er fra Steinkjer, ble stifta i årsskiftet 2014/2015 og har fra før gitt ut albumene “Heller fargerik enn kald” og “Blackskatecruststreetpopcorepunk”. Julesangene på den kommende plata er skrevet i løpet av ti års tid, da medlemmene allerede før det nåværende bandet ble starta hadde tradisjonen med å spille på arrangementet Julepønk i hjembyen med tidligere band, og nesten hvert år stilte med et par nye låter. Heim te jul er den nyeste av låtene, bare to år gammel. I 2021 ble Julepønk for første gang avlyst (grunnet Covid 19), og dermed begynte bandet heller arbeidet med å forberede produksjon av juleplate.

Variert innhold

Bredden i uttrykket er det som trekkes frem av de anmeldelsene som allerede har kommet om plata, og har også vært et kjennetegn ved bandets tidligere utgivelser. Her finner du franskspråklig melankoli med tekst om mytisk antinisse, sosialrealistiske tekster med bredbeint leadgitar, rølpete julebordsang, og forhåpentligvis en julestemning du ikke visste du savnet. 

Blant de 14 sporene befinner det seg også to coverlåter, men bandet har gjort et bevisst valg om å unngå kleine salmer og jesuser, selv om de regner seg som inkluderende og derfor også synes kristne skal få lov til å ta del i julsefeiring. Derfor er coverlåtene heller hentet fra NRKs barnejulekalendre. Og siden det er jul og bandet ikke ønsker velge side i den evige facebook-krigen om hvorvidt Skomakergata er bedre enn Snøfall eller ikke er derfor en sang fra hver av disse to seriene valgt.

Plata er tilgjengelig på alle strømmetjenester

Leave a Reply