ASMODEAN – debutalbum

ASMODEAN – debutalbum

Foto: Stine Knudsen

Asmodean er et progressivt hardrock band startet i England, basert i Norge. De er nå klare til å presentere sitt debutalbum By a Thread, en musikalsk reise bestående av 11 egne låter. 

Med progressive beist som ‘Sanguine’ og ‘Jack o the Shadows’ til de fengende rocke låtene ‘Zooethics’ og ‘Below the Line’, og med mellomspillet ‘Mary Go Round’ som et avbrekk er denne reisen verdt å lytte seg gjennom fra start til slutt.  

By a Thread er hardtslående rock med store refrenger og et ambisiøst lydbilde. Denne utgivelsen viser hvor Asmodean har kommet, og hinter på hvor de er på vei.

Med røtter tilbake til Black Sabbath, befinner de seg en plass mellom Mastodon og Ghost. Musikken dypper innom stilen til band som Opeth og Avenged Sevenfold, mens gitarene tapper på elementer fra Van Halen og Children of Bodom. Asmodean representerer ambisjonen om musikalsk perfeksjon, og utfordrer både seg selv og lytteren mens de tar med seg publikum på en fengende reise. Kunstnerisk graver bandet ned i dypet av menneskelighet og den bittersøte sensasjonen av eksistensen. 

Asmodean er:
Sondre Johansen – Gitar og vocal
Nils Frisk – Guitar og vokal
Ruben Krogstad – Bass, backing vokal
Adrian Vaksdal – Trommer, perkusjon og keyboard

Innspilt og mikset i Stjørdal av bandets bassist; Ruben Krogstad. Skrevet og produsert som et band. Masteret av Sivert Hagtvet. Artwork av Mirkow Gastow

Leave a Reply