LEDFOOT – slipper nytt album

LEDFOOT – slipper nytt album

Ledfoot slipper nytt album 09.12.2022 

Coffin Nails – No bullshit!

‘Fuxsake,what a great ride this album is…  …Somewhere John Lee Hooker is smiling and stampin’ his foot to ‘Runnin’ Till I’m Done’! Love the 12 string riffing so much… You just don’t hear that enough these days… Brings to mind Stevie Ray on killing it on acoustic.  Ledfoot on the Goodfoot got some serious mojo’.

– Winter Lazerus, mastering master

 ‘Dette albumet ble spilt inn og mixet på to dager … live … direkte til tape … ingen editering, ingen overdubs … bare meg … helt ærlig på godt og vondt … Ærlighet … For en dyrebar ting!’          

– Ledfoot

 

10 sanger ble spilt inn høyt på 2” tape og mixet til ¼” tape i løpet av to dager i Studio Studio Nyhagen på deres nyrestaurerte LYREC båndmaskin. Analog romklang og tape-vreng.  Ikke noe fancy tøys, bare en unik artist som vrenger sjela si i den mest mulige nakne og ærlige innspillingen. Men selv om det er spilt inn på gamlemåten er tekstene og prestasjonen absolutt et produkt av i dag! Gothic blues!

 

Ledfoot aka Tim Scott McConnell er en Amerikansk artist og låtskriver bosatt i Norge de siste 30 årene.

Han har gitt ut 5 album som Ledfoot, 4 album under navnet Tim Scott McConnell og vært med i flere band, blant annet legendariske The Rockats og The Havalinas, samt et samarbeidsprosjekt med Ronni Le Tekrø utgitt i 2020. I Norge er han også godt kjent fra sin rolle som Torpedo i NRK-suksessen ‘Exit’ og han skrev også mesteparten av musikken til sesong to av denne serien. Han mottok Spellemannprisen i kategorien ‘Blues’ for albumet ‘White Crow’ og ble nominert for albumet ‘Black Valley’. Bruce Springsteen spilte inn en versjon av Tim Scott McConnells låt ‘High Hopes’ til sitt album med samme navn. Det debuterte på førsteplass på salgslistene i over ti land.

 

Ledfoot har skapt sin egen genre, gothic blues, og musikalsk opererer han i et mørkt landskap med klare referanser til den tidlige bluesen, og en helt egen Ledfoot-signatur gjennom hans unike bruk av 12-strengers gitar med veldig tykke streger, stålplekter, bronseslide og stompboard. Live er han et fyrverkeri og et helt band alene.

 

Spilt inn i Studio Studio Nyhagen

Spilt inn og mikset av Kjartan Hesthagen

Mastret av Winter Lazerus (12x gull/platina, Donald Fagen’s “The Nightfly”, Michael Jackson, Martin Scorsese, Tom Waits, Pink Floyd og Clint Eastwood)

Leave a Reply