RAGNAROK – Intervju LOGEND METALFEST 2022

RAGNAROK – Intervju LOGEND METALFEST 2022

Seks korte med RAGNAROK – LEGEND METALFEST 2022

RAGNAROK er headliner på lørdagen under LEGEND METALFEST 2022. De har aldri spilt i Trondheim før, og det er egentlig skammelig. Heldigvis får vi gjort noe med det nå og vi gler oss. Tok en liten prat med Jontho også i forkant av festivalen.

Hva har gutta i Ragnarok brukt tiden til under pandemien?
I løpet av Pandemien har tiden gått i å ta hånd om min syke fars som ble syk med kreft og dessverre døde 28 mars i år. Samtidig har det blitt bygd en ny line up i RAGNAROK og igjen bare meg som er igjen av forrige besetning. Når det kommer til spille jobber, ikke stort. Ikke at vi ikke har fått tilbud, men jeg er helt imot å spille konserter for ett sittende publikum bl.a.
Var heller ikke interessant og streame noe og tigge penger på vipps. I black metal mener jeg at halve greia er stemning og utrykk og i live sammenheng, det å overføre dette til ett publikum som responderer til galskapen som blir skapt på scenen. Energier blir delt og det får man ikke ved å spille foran ett kamera eller ett sittende publikum.
Dermed er tiden inne for å oppleve oss live nå om dagen og det er nok ikke noe publikum skal angre på.

Har du noen god forklaring på hvorfor Ragnarok aldri før har spilt i Trondheim?
Rett og slett for at ingen har hatt noe interesse av å booke oss. Har vært i kontakt med noen gjennom tidene, men vi slikker ikke rumpe og maser på folk for å booke oss. De som booker oss får ett bra live band og black metal som det skal være, så får andre booke det de vil….

Ragnarok er for tiden i albummodus. Kan du røpe noe om den nye skiva?
Nei dessverre….. Vi holder korta tett til brystet, men det kommer ett album neste år.

Dere har allerede rukket å spille på et par festivaler denne sommeren. Hvordan har det vært å igjen kunne stå på en scene foran et fulltallig publikum?
Vi har spilt en festival til nå som var Imperium festivalen i Halden, og det funket meget bra. Skulle spilt i Sveits helgen etter, men ble avlyst. Neste helg er det Midgaardsblot i Horten før vi entrer Trondheim 17. september. Den siste vi gjør i år er i Gøteborg 3. desember.
Det var noe rust i maskineriet, men funket jævlig bra med ny line up og endelig to gitarister i bandet som vil gjøre låtene mer massive både på skive og live.
Føltes godt og fremme galskap foran ett publikum igjen etter nesten tre år borte fra scenen. Det blir mye av dette fremover.

Ny lineup, hvordan fungerer den? Et par svensker og en trønder, går det greit å få øvd nok?
Det har funket meget bra og må nok innrømme at det nok ikke har vært så dedikerte mennesker i bandet på en gang noensinne. Nå føler jeg at alle bidrar og kan virkelig sine instrumenter og ikke minst forstår seg på black metal slik det skal være. Vi kommuniserer meget bra og Ragnarok er i disse dager endelig en enhet.
Gale svensker, en trønder, en sinnsyk sarping og en utrolig vill type som bor i Kristiansand…. Kan ikke bli bedre.

Det er nå ca sju år siden du sluttet som trommeslager i Ragnarok. Du savner ikke trommene?
Både ja og nei. Har tatt tid og omfavne rollen som frontmann i Ragnarok og i Ragnarok har jeg nå en dedikert og jævlig bra trommis som gjør en meget bra jobb så savnet er ikke stort etter å spille trommer i RAGNAROK.
Jeg har gjort trommer i andre prosjekter og spiller innimellom og gir meg nok aldri helt med trommer. Men det blir ikke i Ragnarok igjen……. Foruten en og annen opptreden…. det for tiden vise.

Og med det takker vi Jontho for praten og da er det bare to uker igjen til RAGNAROK spiller i Trondheim. Vel verdt en tur alene på Legend Metalfest, spør du meg. Dagsbilletter og festivalpass kjøper du her: https://tikkio.com/tickets/29455-legendfest-2022

Mer info om Legend Metalfest 2022 finner du her: https://www.facebook.com/events/377600207459670

Og Ragnarok finner du mer om her: https://www.facebook.com/ragnarokofficial

Leave a Reply