DJEVELKULT – intervju for Legend Metalfest 2022

DJEVELKULT – intervju for Legend Metalfest 2022

Seks korte med DJEVELKULT – LEGEND METALFEST 2022

DJEVELKULT har vært på festivalbesøk i Trondheim en gang tidligere, da de spilte på Trondheim Metalfest i 2014. Den gang spilte de på Fru Lundgreen, mens nå skal de spille på Hjorten Scene sammen med RAGNAROK, NEXORUM og ILHALUNG. Lukter svidd av den lineupen. Festivalledelsen i Legend Metalfest har tatt en liten prat med Djevelkults vokalist Dødsherre Xarim og her er hva som kom ut av den lille samtalen.

Djevelkult har holdt det gående i 13 år nå, hvis man regner med det første året som Skadefryd. Hvordan synes du utvikling for bandet har vært?
Jeg vil si det har vært en markant framgang siden første låt til siste utgitte album jeg skrev for Djevelkult i låtskrivingen i seg selv. Men holdningen og budskapet bak de infernalske toner består og forblir som satt ut ifra i begynnelsen.

Hva vil du si høydepunktet har vært så langt?
Både de to Europaturnéene og de større festivalene vi har spilt på som for eksempel UTBS, Bather Metalfestival og Hammerslag Vinterblot, uten tvil.

Innendørs- eller utendørsfestival? Hva foretrekker dere?
Utendørs om det er sent på kvelden, da kan stemning bli helt magisk. Men svartmetall spilt i dagslys er helt krise.

«Drep Alle Guder», deres nyeste album, har vært ute i drøyt 3 måneder nå. Hvordan har mottakelsen vært? Er den godt mottatt. Er det noen store forskjeller på anmeldelsene i Norge og ute i den store verden? Har Jorn og Soulseller gjort en god jobb med å promotere skiva?
Mottakelsen har vært meget positiv, albumet har falt i god jord hos de fleste. Fått ett par som har hatet det til beinmargen, men det er viktig å nå fram til dem og i denne sjangeren.
Jorn har gjort ett eksepsjonell arbeid med å få albumet ut i verden.

Hvordan har pandemipausen vært for Djevelkult? Hva har dere bedrevet tiden under disse to årene når det har vært bortimot umulig å få spilt live?
Pandemien for vår del kunne ikke hatt bedre timing å kommet på, vi gjorde vår siste konsert i jan 2020 før vi hadde planlagt at vi skulle påbegynne “Drep Alle Guder” i studio, og rett etterpå så slo jo pandemien inn for fullt. Så da fikk vi full fokus på innspillingen og fikk jobbet effektivt med den det følgende året.

Hvordan ser den nærmeste framtiden ut for Djevelkult? Er det Spellemann, full verdensdominans og spillejobb på Full Metal Cruise som gjelder?
Den dagen Djevelkult er med på Spellemann, får i så fall noen ta å ringe viltnemnda og be dem om å avlive oss alle mann, for da hadde vi vært helt på villspor!
Vi satser på en framtid med fulle utskeielser og djevelskap, følge samme fordervede sti i vond tro som alltid!

https://www.facebook.com/Djevelkult

DJEVELKULT spiller som band nummer to på lørdagen (17/9) og her er det bare å glede seg. Dagsbilletter og festivalpass kjøper du her: https://tikkio.com/tickets/29455-legendfest-2022

For mer info om Legend Metalfest 2022: https://www.facebook.com/events/377600207459670

Leave a Reply