I THE BETRAYER – Intervju for LEGEND METALFEST 2022

I THE BETRAYER – Intervju for LEGEND METALFEST 2022

Seks korte med I THE BETRAYER – LEGEND METALFEST 2022

I THE BETRAYER fra hovedstaden har den tvilsomme æren å være det aller første bandet til å spille på Trondheims nye metalfestival LEGEND METALFEST. I den forbindelsen har festivalledelsen tatt en kort prat med bandets vokalist Chris Wiborg.

I the Betrayer er ett av fire band som ikke er trønderband under Legend Metalfest 2022. Hvordan tror dere det blir? 

Vi har tidligere spilt på Good Omens sammen med Haunted By Silhouettes, og der var det mye liv! Vi gleder oss så klart, og er glade for at Trondheim ville ha oss tilbake. 

Hvordan blir det å spille innendørsfestival i Trondheim igjen?

Sist vi spilte innendørsfestival var i Tønsberg for noen år siden, og da var det for lyst ute. Man trenger ikke trær og blomstereng for metal så dette vil funke veldig bra; bedre kontroll på lyd, lys, vær og vind. 

For en konsertgjenger som ikke har hørt dere før, hvordan vil dere best beskrive en konsert med I the Betrayer?

Vi skal lage mye bråk, og et heftig show! Vi utfordrer standardene i metalsjangeren med blanding av Heavy, Death, og Prog Metal samt med undertoner av andre metalvarianter. 

Hva vil dere si er de største inspirasjonskildene til I the Betrayer?

Vi er fem karer med ganske forskjellig bakgrunner, men det som forener oss er vår lidenskap for Heavy Metal. Vokalisten vår drar inspirasjon fra eksempelvis System of a Down, Korn og Slipknot, mens bassisten som skriver mye av låtene våre kan lene seg mot Cannibal Corpse og Decapitated.

Hva har I the Betrayer bedrivet tiden med under pandemien?

Vi skriver veldig mye av musikken vår sammen, og dermed har slitt med å lage ny musikk i pandemien grunnet isolering. Likevel har vi øvd hver for oss, skrevet demoer, og holdt musikken gående for å ikke miste helt tak på virkeligheten. 

Vi har kommet i gang igjen det siste året og har laget single og musikkvideo “Guise of The Infectious”, samt bevege oss mot utgivelse av første album. En forsmak av dette i form av en ny musikkvideo vil komme ut i oktober i år. 

Dere har annonsert fullengder dette året. Hvordan ligger dere an og hva kan vi forvente oss av debutalbumet deres?

Vi er ca halveis! Vi vil ikke røpe for mye, men låtene skrives sammenhengende for å fortelle en dyster historie inspirert H.P. Lovecrafts mytologi. Dette albumet vil være del en av to. Her kan man forvente nye musikalske eksperimenter, mye heavy og så klart en anelse av galskap i tro Lovecraftian stil.  

Har dere ellers noen store planer for tiden framover?

Vi skal spille mer, oftere, i flere steder. Pandemien stjal fra oss muligheten til å vokse, dele musikken vår, og anledninger til å lage heftig bråk. Vi er fast bestemte på å gi det tidobbelte tilbake!

https://www.facebook.com/ithebetrayer

I THE BETRAYER spiller på LEGEND METALFEST fredag 16. september 2022 klokken 19:00.

For mer info om Legend Metalfest 2022: https://www.facebook.com/events/377600207459670

Billetter til festivalen sikrer du deg herfra: https://tikkio.com/tickets/29455-legendfest-2022

Leave a Reply