Hellbotn Metalfest 2022 arrangeres på Kolbotn neste helg

Hellbotn Metalfest 2022 arrangeres på Kolbotn neste helg

Fredag 26. august maler, tradisjonen tro, Hellbotn Metalfest Kolbotn svart igjen, denne gangen endelig uten corona-restriksjoner. I fjor ble festivalen avholdt med blant annet tiltak som coronapass, 50% kapasitet, bordservering og ingen alkohol inne i salene, men i år er vi heldigvis tilbake for fullt. Som vanlig går festivalen over to dager og lokasjon er som alltid Kolben kulturhus i Kolbotn sentrum. Festivalen har konserter i kulturhusets to saler, og foajeen bygges om til barområdet. Det er faktisk kun 11 minutter med toget fra Oslo sentrum til Kolbotn! Dette blir en fest vi tror du ikke vil gå glipp av.

Hellbotn kan skilte med to headlinere i år, en på fredag og en på lørdag. Førstemann ut er Destruction, de tyske thrash-legendene som i år feirer 40 års jubileum og som i den anledning legger sin eneste konsert i Norge til Hellbotn. Vi antar at dette blir litt av et show, det gledes! På lørdag får vi besøk av Nifelheim; sagnomsuste svenske tvillinger med venner som har holdt det svart og hardt siden 1990. Dette blir litt av en konsertopplevelse! Vi gleder oss også stort til Impaled Nazarene, finsk extrememetal på sitt verste, og dermed beste. Som alltid spiller også noen lokale helter på Hellbotn, og i år er det doombandet Magmakammer tungrockbandet Canoon som skal forsvare Kolbotns ære. Vi tror de vil gjøre det med glans!

Vi er stolte av årets line-up som vi mener kan imponere selv de særeste metalhuene med sin perfekte sjanger-mix. Hele seks band er fordelt på de to scenene per dag. Line-up fredag er Destruction, Myrkskog, Koldbrann, Vemod, Magmakammer og Reptillian. Lørdagen line-up er Nifelheim, Impaled Nazarene, Deathhammer, Diskord, Inculter og Canoon. I tillegg til DJ Metalbastard som også vil komme og lage litt støy.

Som tidligere år samarbeider Hellbotn Metalfest med Katakomben, som i tillegg til å ha en egen plate-stand i lokalet også hjelper banda med å få solgt merch. I forhold til mat stiller O´Learys Kolbotn med egen Hellbotn-meny som alle besøkende med festivalbillett kan få kjøpt i restauranten, og som ligger rett over torget for Kolben. Og Quality Hotel Entry er fortsatt festivalhotellet, men det ryktes at det er helt utsolgt i forbindelse med Hellbotn. Tilreisende publikum anbefales derfor å booke et hotellrom enten i Oslo sentrum eller i Ski.

Billetter kjøpes på hoopla.no, følg gjerne link: https://sou.hoopla.no/sales/1499677087

Leave a Reply