INFERNO METAL FESTIVAL 2023 – nye navn

INFERNO METAL FESTIVAL 2023 – nye navn

INFERNO METAL FESTIVAL 
6 – 9 april 2023
Vi vet mange er spente på nye slipp for Inferno Metal Festival 2023 – så her kommer vi med noen gode nyheter i sommervarmen! Vi er stolte over å kunne annonsere;
Dark Funeral, Uada, Sakis Tolis, Mork, Vredehammer og Afsky til neste års festival.
 
DARK FUNERAL
De svenske black metal-pionerene Dark Funeralhar holdt deres blasfemiske fane høyt i nesten tre tiår. Bandets syvende studioalbum, «We Are the Apocalypse», ble gitt ut i 2022 og fikk strålende kritiker. Albumet viser et band som fortsatt er likesultne som da de laget klassikere som «The Secrets of the Black Arts» i 1996 og «Vobiscum Satanas» i 1998. Vi er stolte over å ha Dark Funeral tilbake på Inferno!
 
UADA
Fra USAs nordvest har vi black metal-bandet Uada. Bandet ga ut sitt debutalbum, «Devoid of Light» i2016, og var snart et band som var på alles lepper i black metal-scenen! Oppfølgeren «Cult Of A Dying Sun» perfeksjonerte soundet til bandet og ga mer kjøtt på beinet. I 2020 ga bandet ut sitt tredje albumkalt «Djinn». Bandet skulle også spille på Inferno Metal Festival i 2020 – men sånn ble det ikke – så vi er glade for å ha dem tilbake til neste år.
 
SAKIS TOLIS
Hvis du er interessert i black metal så er det en stor sjanse for at du allerede kjenner til
 Sakis Tolis fra det fantastiske greske bandet Rotting Christ. I 2022 ga Sakis Tolis ut sitt første soloalbum – en suveren plate kalt «Among the Fires of Hell». Det er mørkt, gotisk og ritualistisk. Nå kommer Sakis Tolis til Inferno Metal Festival for å opptre med sitt soloband for første gang!
 
MORK
Mork ble skapt av Thomas Eriksen i Halden i 2004. Både da og nå fungerer bandet som et enmanns-band – som mange andre band innen black metal-sjangeren. Siden 2014 har bandet spilt live som et fullt band, og har gjort turneer og show i Europa og Nord-Amerika. Mork har fått mange lovord og stor anerkjennelse av både undergrunns- og mainstream-medier, og er høyt respektert av scenelegender som Nocturno Culto og Fenriz (Darkthrone) og Silenoz (Dimmu Borgir). Det siste albumet, det massive mesterverket «Katedralen», ble gitt ut i mars 2021.
 
VREDEHAMMER
Vredehammer startet som et enmanns-prosjekt i 2009 og ga ut tre EP-er på et lite undergrunnslabel før debutalbumet «Vinteroffer» ble sluppet i 2014. Skiva ble nominert til «årets metalalbum» i Spellemannsprisen. Derfra vokste bandet raskt til å bli et fullt turnerende band og har nå gitt ut tre album som alle har fått gode anmeldelser både i innland og utland. Siden den gang har Vredehammer turnert Europa som support for band som Satyricon og Six Feet Under, samt sammen med Keep of Kalessin og Vreid, pluss en egen Europa-turné. 
Det er på tide å bringe Vredehammer tilbake til Inferno.
 
AFSKY
Det danske black metal-bandet Afsky bringer melankoli og sorg til Inferno Metal Festival. Bandet startet i 2015 og har nå gitt ut to fullengder album; «Sorg» i 2018 og «Ofte jeg drømmer mig død» i 2020. Tekstene og musikken til Afsky er av den dystre sorten. Men det er en skjønnhet i alt det depressive Afsky maner frem og som du kan oppleve i all sin prakt når Afsky opptrer på Inferno for aller første gang.
 
Billetter INFERNO METAL FESTIVAL

Leave a Reply