Malossi slipper nytt album

Malossi slipper nytt album

Hardtslående Oslo-bandet Malossi slipper nytt album

"Blanke Barter" er det andre albumet fra det hardtslående Oslo-bandet med røtter fra den mørkeste skogen mellom Glomma og svenskegrensa. På platas ti låter står Malossi stødigere enn noensinne, et vibrerende vitalt orkester som viser at de kan spille med hode, hjerte og begge henda. 

Malossi har røtter fra Solør, og spiller tung rock på Solør-dialekt med historier om oppveksten på bygda, sterk kaffe og mørke skjebner. En unik blanding av norsk tung rock og Solør-dialekt
Skiva har en del gjester, inkludert Egil Stemkens (Hellbillies) og lokal munnspillvirtuos Richard Gjems m.fl.
"Blanke Barter" er mikset av Daniel Bergstrand (In Flames, Dimmu Borgir, El Caco) og Fredrik Thordendal (Meshuggah)

 

 

 

Med forankring i den tidløse grunnmuren av trommer, bass, gitarer, og løftet opp av melodiske små fortellinger sunget på bitende og blottleggende Solør-dialekt, transporteres lytteren til et særegent sted med universalt gjenkjennelige typer og skjebner. Mopeder holdt sammen av gaffateip, opptakskassetter i walkman. Tenåringene hører på Raga, DumDum, Kyuss og Clutch nedover grusveien til hjørnet ved bensinstasjonen der de deler røverhistorier og lommelerke. Radioen inne på stasjonen spiller trekkspill og svenske viser om selvmord og langtransport. Innover stien på andre kanten går en gammal gubbe ustøtt med en klirrende pose fra Samvirkelaget.

 

Brorparten av Blanke Barter var klar allerede før Korona-pandemien, men nedstengingen er benyttet til å finpusse produkt og band før plateslipp og konserter. Flere prominente gjesteartister er hentet inn, og det er lagt på både kontrabass, munnspill, orgel, tuba og skralle. Albumet er mikset av Daniel Bergstrand (In Flames, Dimmu Borgir, El Caco) & Fredrik Thordendal (Meshuggah), og mastret av Lawrence Mackrory (Onslaught, Baest, Pure Reason Revolution).

 

Dette er hverken sært eller vrangt, flåsete eller trendy. Dette er tung Rock på Norsk, med litt amerikansk ørken og litt lokal bygdekultur. Malossi gleder seg til å dele de nye historiene sine med folket der ute, med konserter både på nye og gamle stamsteder.

 

 

 

MALOSSI:

Sang og gitar: Roy Møllerud

Gitar: Tommy Hylden

Bass: Pål Salvesen

Trommer: Øyvind Minsaas

 

www.malossi.cc