ASTROSAUR – slipper ny singel

ASTROSAUR – slipper ny singel

Foto: Wanda Nordstrøm

Astrosaur slipper singelen "White Stone" – opptakt til deres andre album

Astrosaurs virtuose necronautiske univers består av en blanding instrumental rock og post-metal, med drivende stoner-, prog- og jazz-rock elementer. ”Den generelle befolkningen ser på akademia og metal som rivaler, men Astrosaur, hvis medlemmer studerte ved Musikkonservatoriet i Kristiansand, lener seg mot det intellektuelle uten å ofre det autentiske» skrev Invisible Oranges om den Oslo-baserte trioen.

Bassist Steinar Glas kommenterer deres tredje singelutgivelse «White Stone": “Obscuroscope” er på mange måter et album om nysgjerrighet og utforskertrang. Låta “White Stone” er inspirert av middelalderens alkymister og deres forsøk på å fremstille gull, sølv og eliksiren for udødelighet. Dette er en av de lengre låtene fra plata og kombinerer klassisk orientert hard rock med stoner/doom og jazz-inspirerte melodiske elementer, noe som bør få tankene over på alkymister som prøver å løse universets mysterier. 

Gitarist og låtskriver Eirik Kråkenes har steppet inn for norske band som Leprous og Ihsahn, for å nevne noen. Astrosaur er hans eget band og “Obscuroscope” er utrolig nok, tar man i betraktning det musikalske omfanget og modenhet i låtskriving, kun deres andre album. Bandet høstet overveldende lovord for sitt debutalbum "Fade In // Space Out” som ble utgitt i 2017. Singelen “White Stone" er tredje og siste singelslipp før bandets andre album, Obscuroscope, slippes 27. september på det tyske plateselskapet Pelagic Records.

 

 
astrosaursinglecover3-1.jpeg
Cover: Robert Høyem

 

Mer enn annet er Astrosaur et band du i utgangspunktet må se live. Loudersound kalte Astrosaur “a mesmerizing opener” på deres support turné for Leprous i 2017, og Heavy Mag mente at Astrosaur er “a serious case of excellent composition together with a strong stage presence“.

LINEUP
Eirik Kråkenes (Guitar) // Steinar Glas (Bass) // Jonatan Eikum (Drums)

Pelagic Records
homepage
facebook
youtube