TONS OF ROCK – Datoene for 2020 er bekreftet 

TONS OF ROCK – Datoene for 2020 er bekreftet 

Tons of Rock + Oslo = suksess! Datoene for 2020 er bekreftet 

 

Det haglet med lovord og superlativer etter at årets største rockefestival gikk av stabelen for første gang i Oslo. «Et velsmurt festivalmaskineri», «raus og inkluderende festival» og «40 000 mennesker som garantert vil skrive under på at Tons of Rock har kommet hjem til Ekebergsletta for å bli.» 

Oslo forblir hjemme når Tons of Rock i dag bekrefter at neste års festival arrangeres 25. – 27. juni 2020 nettopp på Ekebergsletta. 


Tons of Rock ble i år for første gang arrangert i Oslo etter fem år i Halden. Festivalen har vokst i takt med publikum og sjangerens enorme popularitet. Headlinere fra øverste hylle av rock- og metalhistorien, i kombinasjon med å presentere et bredt spekter av rockens mange avarter og nykommere. 


– Vi hadde våre drømmer og visjoner, men at flyttingen ble en slik suksess med dobling av antall publikummere har overgått alt. Tilbakemeldingene fra publikum og massivt med lovord fra artister, samarbeidspartnere og presse gir oss energien til å gyve løs på 2020 som selvsagt skal bli enda bedre, sier festivalmanager Jarle Kvåle. 


Tons of Rock 2019 åpnet med utsolgt konsert i Den Norske Opera & Ballet med Accept og Kringkastingsorkesteret.


Parallelt flyttet over 3000 tilreisende gjester inn på den utsolgte festivalcampen, som sammen med 40 000 publikummere opplevde hele tre solfylte dager på Ekebergsletta. Publikum kom fra hele verden hvor 51 ulike nasjoner ble representert og nasjonalt samlet festivalen gjester fra 352 kommuner. 
 
Reiselivet opplevde enorm etterspørsel 
Med besøkende fra hele Norge og verden trekker festivalen store mengder turister til hovedstaden. Halvparten av publikummet til festivalen er tilreisende. Det viser at Tons of Rock har fått et umiddelbart fotfeste i egen by og bidrar til Oslo som en attraktiv rockehovedstad. I juni 2019 opplevde Oslo en hotellboom, og VisitOSLO-direktør Christian Lunde trekker frem rockefestivalen Tons of Rock som en svært viktig bidragsyter til juni- suksessen i hovedstaden.
 
Stolt kulturbyråd 
Også kulturbyrådet i Oslo, Rina Mariann Hansen, er begeistret:


-Oslo er stolte av at Tons of Rock valgte å flytte hit, og vi vil gratulere med årets arrangement. Svært mange mennesker fikk gode musikkopplevelser og mange fikk oppleve byen på en ny og spennende måte. Byrådet vil at Oslo skal være et attraktivt sted for arrangementer og at kommunen er en god samarbeidspartner. Gode arrangementer gir oss felles opplevelser som løfter oss litt over den daglige tralten og gir ekstra glede og energi. Ekeberg viste seg fra sin beste side og er en fantastisk arena for de helt store arrangementene. Vi er spent på fortsettelsen. 


Også politiet er fornøyde med festivalen
Politiet er godt fornøyde med tiltakene festivalen gjorde i forkant og under årets festival, og melder om et tett og godt samarbeid. Tross høy lyd og aktiviteter fra tre scener, utartet Tons of Rock seg svært fredelig melder politiet. 40 000 mennesker fra barn til besteforeldre var samlet for musikken og møter med sine musikalske helter. Som NRK så flott oppsummerte festivalen; «Tons of Rock er et velsmurt festivalmaskineri som serverer en tung og rendyrka dose rock. På en raus og inkluderende måte.»
 
Innfridde publikumsforventinger 
Men ingen festival overlever uten et fornøyd og tilfredsstilt publikum. Og rockefansen vet å engasjere seg når festivalen spør om tilbakemelding. Flere tusen festivaldeltagere har svart på årets publikumsundersøkelse, og resultatene begeistrer og inspirerer festivalledelsen.
– Hele 97% av respondentene vil anbefale festivalen videre og 93 % er fornøyde med festivalen og festivalområdet. Vi har aldri sett maken til sterkere tilbakemeldinger, sier festival manager Jarle Kvåle, og fortsetter: – Vi har lagt mye ressurser i å skape en best mulig festival, og er overveldet av alle de fantastiske tilbakemeldingene. Det er selvsagt en vanvittig vitamininnsprøytning når vi nå jobber mot 2020. Dette var begynnelsen. Gled dere til fortsettelsen. Vi skal bli enda bedre og jobber mot tidenes rockefestival i Oslo 2020, avslutter Kvåle som lover mye spennende nyheter fra festivalen utover høsten.