MONSTER MAGNET – live i Trondheim –

MONSTER MAGNET – live i Trondheim –

 

 

MONSTER MAGNET spilte på Byscenen i Trondheim

Da er det duket for psykadelisk stoner rock på Byscenen, og ingen ringere enn Monster Magnet. Bandet har kun besøkt Trondheim en gang før, nemlig Pstereo festivalen i 2013, og etter billettsalget å dømme så er dette ett velkomment gjensyn til Trondheim. Bandet ble startet i 1989, å vokalist/gitarist Dave Wyndorf er eneste gjenværende orginalmedlem i en konstellasjon som har endret seg mye gjennom årene. Ved siden av han er det kun gitarist Phil Caivano som har vært med siden slutten av 90-tallet.Og nettopp Wyndorf er også ett naturlig blikkfang på scenen denne kvelden, da resten av bandet fremstår en smule mer anonymt. Han har etter hvert rukket å bli 62, men stemmen holder seg likevel bra hele kvelden selv om han nok aldri har blitt beskyldt for å ha den mest spennende sangstemmen. Mannen er også i uforskammet god form, og ser også yngre ut enn sine 62 år. Ikke minst ser han ut til å trives her i Trondheim denne kvelden.

 Materialet de spiller på denne turneen er godt fordelt fra utover hele karrieren bl.a fra den tredje skiva "Dopes to infinity" fra 1995, og det er også tittelsporet kveldens konsert åpner med, mens mot midten av set’et får en også "Look to your orb for the warning", "Ego the living planet" og en av mine personlige favoritter: "Negasonic teenage warhead" fra nevnte plate. 1998’s "Powertrip" er også godt representert på denne turneen’, og vi får "Crop circle" tidlig i set’et , og monsterhit’ene "Spacelord" som siste ordinære låt, før "Powertrip som siste ekstranummer.  For undertegnede er det derimot som vanlig "When the hammer comes down" fra Mindfucker-platen som sitter best i øregangene. Kveldens eldste låt er "Dinosaur Vacume" fra 1992’s Superjudge og kommer som nest siste ekstranummer. Utover dette får vi også noen låter fra 2000 , nemlig "Melt", "CNN war theme" og Radiation day", men det er liten tvil om at det er de eldste sangene som får mest varme i publikummet denne kvelden da det merkbart tar mer av blant publikumet da. Varmt var det også inne i lokalet denne kvelden, så undertegnede måtte ute av salen for å lufte seg selv og skinnjakken ett par ganger i løpet av kvelden.

 Lyden denne kvelden var langt fra perfekt dessverre. Tidvis noe grøtete lyd samme hvor jeg valgte å plassere meg i lokalet. Men forholdet mellom instrumentene satt likevel såpass lydmessig bra at de ikke druknet ut hverandre, så alt i alt ble det en hyggelig konsertopplevelse.