HIGH ON FIRE live at Blå –

HIGH ON FIRE live at Blå –

HIGH ON FIRE live@Blå, Oslo
Photo by Silje Storm Drabitius

Når en av mine absolutte favorittband, skal spille på en av de beste klubbscene i Oslo, så er det bare å løpe på konsert. High on Fire er vel kanskje kjent som en av det beste doom/stoner metal banda, vokalisten Matt Pike spille også i Sleep.
De spiller i samme sjanger, men der High on Fire gir meg uendelig energi og krefter, gjør Sleep meg rolig og konsentrert.To ytterpunkter i samme sjanger.De er favorittband begge to,men på en måte til hvert sitt bruk!
De spilte på øya i år også, det fikk jeg ikke til,dessuten er noe eget med å se favorittene mine på en bra liten scene.
Sist jeg så dem live var Parkteatret i 2015.
Det var en mektig opplevelse og min fascinasjon for særlig Matt Pike vokste seg stor!
Det er noe spesielt med Matt Pike, han har det udefinerbare lille ekstra som det er få musikere forunt .
For en fyr, et fenomen, med sin legendariske 9 strengs gitar, spilte de kuleste riffa med gitaren,hvilt på sin svette bare pondusen og får  det til å se kulest ut i verden. Han eier øyeblikket som ingen andre kan, han sammenlignes med Lemmy, det er jeg ganske enig i!
Innimellom kommer noen fantastiske glis, så scene lysene blinker i gulltanna hans, han er virkelig stjerna  i bandet!
Resten av bandet det gir han plass og drar på det de har, de er dødsbra de også, og er en nødvendig del av bandet! Det var altså forrige gang, på Parkteateret .

Etter å ha hørt den nyeste singelen Electric Messiah ,som forøvrig handler om Lemmy, og også den albumet ,så tror jeg klubbkonserter med bandet snart er historie.
De er såpass bra at de vil vokse seg ut av de små konserters verden .
Jeg kan ikke skryte på meg å ha fulgt dem siden de starta 1998, men da jeg oppdaga dem, så var det bare å nerde seg opp på alle skivene deres med en gang.
Det nye albumet er rett og slett fantastisk bra,at de er trio, er ganske sprøtt, de spiller for 2, matt Pike for 3.
De har gitt ut 7 album, en ep og 3 live album før dette nye.
Jeg hørte nylig  et intervju med Matt Pike, det fremhevet han de hadde virkelig brukt ekstra tid og krefter på det nye albumet. Det høres i høyeste grad, High on Fire er et band på vei opp og frem, ingen tvil.

Uansett, så var det endelig klart for konsert,det var en ganske kald septemberkveld vi ble sittende å vente på uteserveringa på Blå før innslipp.
Fight the Fight var oppvarming, det var forbausende lite folk ved innslipp,men regna med at dette ville øke på ganske raskt.
Jeg fikk noen filmer fra konserten de hadde på Hamar noen dager før, det gjorde at jeg gleda meg enda mer.De hørtes fantastisk ut da også, men det var lite folk på den konserten, men jeg  regnet med at Oslo ville bli noe helt annet.

1543cc9580563da216c7ec1d6e2d910a.jpg
FIGHT THE FIGHT live@Blå, Oslo
Photo by Silje Storm Drabitius

Fight the Fight

Fight the Fight er et ungt, men ekstremt erfarent band, de het først «Faenskap»
Jeg rakk akkurat ikke å se de dem live en kveld i vår, så nå fikk jeg endelig sjansen.
Første gang jeg hørte om dem, var en sein natt, etter Inferno Festivalen i fjor. Da jeg ble sittende å snakke  med en veldig hyggelig fyr, han som viste seg å være  vokalisten i bandet.
De  har for eksempel vært support for Satyricon, spilt i inn og utland,enda har det gått mange hus forbi.De spilte på Summer Breeze i Tyskland i sommer også som en del av Indie Recording sitt opplegg der.
De ga ut debutalbumet sitt for to år siden på Indie recordings.De har det siste året spilt inn nytt album og det er nok sikkert snart på vei. De har fått mye gode anmeldelser for albumet og konserter, så var det bare å vente.
Jeg stilte meg i front foran scenen, sånn i tilfelle rush.
Det første som slo meg når de starta, var energien,den var det ekstremt mye av, på en bra måte.
I tillegg til at de spilte veldig bra  teknisk.
De to gitaristene hadde et skikkelig eget samspill,litt sitt eget show i showet.
Vokalisten er en sterk vokalist , med mye karakter, jeg lot meg rive med de 4 første låtene.
Det var skikkelig trøkk, så skjedde det noe, det ble muligens litt for likt, eller noe,så jeg datt litt av.
Eller kanskje begynner å bli gammal sånn tempo messig.
Lokalet begynte å fylle seg opp i løpet av konserten og stemninga var absolutt ganske høy. Det er ikke så lett å varme opp for band som High on Fire, jeg synes de gjorde en god jobb.

Jeg tror jeg at mulig at jeg datt av fordi jeg begynte å vente på favorittbandet mitt.
8/10

 
912af5669ff88fe3e19e86b54fa93241.jpg
HIGH ON FIRE live@Blå, Oslo
Photo by Silje Storm Drabitius

High on Fire

Endelig entra High on Fire scena på Blå.
Lokalet var endelig fylt seg opp og bandet dro på som bare de kan, fra første låt.
Som blodfan kunne jeg nesten ikke fått et bedre sett, nesten alle favoritt låtene kom på rad! Stemning var høy blant publikum, trommisen og bassisten spilte for to hver og Matt Pike for tre. Konserten var like før slippet av det nye albumet “Electric Messiah  og Matt Pike proklamerte at nå skulle vi få smakebiter av skiva. Vi var visst noen av de første  som skulle få høre det nye materialet.
Det  ble en fantastisk opplevelse, en vanvittig fet låt som jeg kjente kom til å bli en favoritt ganske fort! Neste smakebit hadde jeg hørt mye på fra slippet,Electric Messiah, en sang som er laget om Lemmy, der høres Motorhead referansen folk har til Matt Pike, sånn vokalmessig også.
 Stemningen  var elektrisk og bandet i god form, tross noen rykter om influensa i etterkant, da har de iallefall mye å gå på. Det er vanskelig å forklare hva som gjorde konserten så bra, men den er innen topp ti av alle konserter jeg har vært på, det hadde jeg ikke forventa.Det var rett og slett en ekstraordinær og fantastisk opplevelse. De avslutta med Snakes for  the Divine, en av favoritt låtene mine .
Dette var en 10/10 mulige.
Jeg gleder meg til neste gang og neste album og om du ikke kjenner til bandet, så sjekk de ut.

På grunn av både det ene og det andre kommer denne anmeldelsen seint!
Det gjorde også at jeg for et par dager siden dessverre fikk med nyheten at High on Fire har måttet avbryte all aktivitet frem til 2019. Matt Pike ble akutt syk og måtte amputere en tå !!Fordi om han ser ut til å ha vært ute en vinternatt før, håper jeg virkelig at det blir med den tåa, sånn helsemessig  og Matt Pike kommer seg fort!
Og at at bandet kommer seg igang igjen så fort som mulig og får vist verden hva de er gode for!
For det nye albumet er virkelig fantastisk og skulle gjerne hørt hele live!