AURA NOIR, NEKROMANTHEON og INCULTER – Rockefeller 8.06.2018 –

AURA NOIR, NEKROMANTHEON og INCULTER – Rockefeller 8.06.2018 –

Aura Noir, Nekromantheon og Inculter på Rockefeller 8 juni 2018

Aura Noir slapp nettopp ei ny skive på Indie Recordings og dette feira de med konsert på Rockefeller. De hadde inviterte med seg Nekromantheon og Inculter, så det lå ann til en veldig bra kveld. Aura Noir har har vært en god favoritt på thrash fronten, siden engang på 90 tallet. Hadde ikke sett de live siden engang da, så gledet meg veldig til å se dem igjen. Kan ikke huske hvor og når jeg så dem den gang, men det var på en av Oslos trange og fine konsertlokaler,et sånt sted en nesten skalla i taket. Men så når det ble annonsert Rockefeller,så tenkte jeg jøss, ikke det at jeg ikke tenkte at de ville fylle stedet, det føltes bare som alle tre banda hadde passa på John Dee, sånn stemningsmessig .Det er jo veldig mye forskjellig metal, rockefeller er på mange måter mere for showbanda, der drama er en endel av pakka. Du har jo selvfølgelig de banda som drar i gang allsangen, men det er noe helt annet.
AURA NOIR live@Rockefeller, Oslo
Photo by Silje Storm Drabitius

Aura Noir er en innadvendt greie for meg, iallefall,vandre gatelangs alene i Oslo natta med headset , det var sånn forhold jeg har til skiva Merciless fra 2004. I 2005 var det kun en håndfull album for sånt, som kunne spilles ekstremt mange ganger uten at jeg ble lei, var Merciless. Det gir meg ro på dager det trengs,da lite annet virker. De kunne også spilles høyt, aleine hjemme, eller på et mørkt  utested,hvor en kunne sitte i fred. Så hvordan ville det bli på Rockefeller. Fotograf skulle jeg jo også være, ny setting med bandet. Men, jeg  gleda meg.

Har vært mye på Rockefeller i det siste, det forrige bandet jeg så der, har også en sånt band,som har et innadvent preg, bare en annen stemning og energi, nemlig Sleep. Det hadde dratt på så godt med amper og røyk at det gikk helt fint. Da ble det privat på en måte allikevel. Sleep var i Oslo i fjor også, da spilte de utekonsert, det var visst ikke det samme, jeg foretrekker å se metal innendørs eller iallefall i mørke. Endelig var dagen der, en travel en, det sto ikke noe spilletider, noe som er ganske herk, når en har en drøy times reisevei. Men noe har skjedd i Oslos konsertliv. Ting starter tydligvis veldig tidlig fortida, både på de store og små scenene. Dørene åpna 20 og da jeg kom inn i lokalet, før 21 var Inculter allerede godt igang.

Inculter:

Kjente ikke til Inculter, før noen dager før konserten, support banda ble også annonsert ganske sein. Da jeg sjekka dem  ut kjente jeg fort at , der fikk jeg en ny favoritt! Så disse gledet jeg meg veldig til å høre live. De starta i 2013, er fra Fusa i Hordaland, de ga ut sin første fullengde skive i 2015, så mye mere info er det ikke å finne ut om dem, bortsett at de definerer seg også som et black thrash band. Skiva heter Persisting Devolution og er absolutt verdt å sjekke ut. Tross at jeg kom litt seint, så fikk jeg med meg nok til å si at det funka veldig bra live også. De var virkelig et band jeg vil høre mer av.

 

nekrom01.jpg
NEKROMANTHEON live@Rockefeller, Oslo
Photo by Silje Storm Drabitius

 

Nekromantheon:

Nekromantheon var faktisk også nytt for meg, hadde hørt navnet, men ikke fått med meg dette heller. Sjekka ut dette også dagen før konserten, og absolutt bra, litt raskere thrash en de to andre. Nekromantheon starta opp tidlig i 2005, de har gitt ut en Ep og fire skiver, den siste vant spellemannspris for i 2012. Et rutinert band, med en bra bakgrunn, rart egentlig at jeg ikke har hørt dem før.  De spilte et bra og langt sett , publikum var ivrige og stemninga god. Det var ikke noe å utsette på dem, kjente bare at det traff ikke meg 100 prosent, men det kan det jo ikke alltid gjøre. Jeg lurer litt på om det har med tempo og intensitet, både Inculter og Aura Noir har et seigere tempo. Men det er jo en smakssak! Hadde noen venner der, som hadde det motsatt, de kom for Nekromantheon og var strålende fornøyd

Aura Noir:

Endelig var det Aura Noir sin tur. Rockefeller var begynt å fylles ganske godt opp, snakka med en vakt som sa det var forhåndssolgt litt over 300 billetter, men det var mange som kom til, vil tippe at det var rundt 400 stykker tilstede. Men asså masse folk, de hadde et enkelt oppsett på scenen , ikke noe dill, røyk og lys og banner bakerst. De leverte, en veldig bra konsert,  spilte et godt og langt sett, stemninga var skikkelig akkurat som den skulle,særlig under sangene fra de eldre albuma deres. Under konserten kjente jeg flere ganger på at de hadde kledd en annen scene enn Rockefeller, musikk og band hadde kommet mye mer til sin rett i et tettere lokale, tror jeg da. De spiller ikke show musikk, de er energi og stemning, en ganske innadvendt, mørk og skitten en. Men,  asså,det funka absolutt veldig bra alikevel. På slutten våkna virkelig folk til og det ble liv foran scene, de avslutta konserten med Black Metal Jaw.

anoir02.jpg
AURA NOIR live@Rockefeller, Oslo
Photo by Silje Storm Drabitius

 

En veldig bra kveld ble det!

5,5 / 6