KVELERTAK – Bastionen, Bergen

KVELERTAK – Bastionen, Bergen

 

KVELERTAK live @ Bastionen, Bergen 2017
(Photo: Kristoffer Rye)

Med ti års jubeleum i år, har Kvelertak hevdet seg godt nasjonalt og internasjonalt iløpet av årene som har gått. Man kan, uten tvil, si at Kvelertak har trukket det lengste strået når de blir personlig utvalgt til å varme opp for selveste Metallica under hele Europa-delen av deres nye verdens turne. Det er nå under to uker igjen til de legger ut på deres største turne noen sinne, men før det har de tatt turen til Bergen og Bastionen.

Det er ikke hvem som helst Kvelertak hadde fått med seg på Bastionen i kveld. Første band ut var bergeneske Blood Command og deretter bristiske Frank Carter and The Rattlesnakes.
Begge bandene gjennomførte en bra konsert, spesielt Frank Carter and The Rattlesnakes. En større energibombe skal man lete lenge etter.

Over to timer etter første band kom på scenen var det klart for kveldens hovedakt: Kvertak. Det hele begynte med et smell, bokstavlig talt. Vokalist Erlend kommer ut på scenen med den ikoniske uglemasken, som han bare har på under sang nr. en. Etter en liten seanse med litt publikumsfrieri, kjører de på med show. Bastionen fylles opp nå, og det er nok fullt hus her ikveld.

0d316178ec86b55c992564c0ffa3aa35.jpg
KVELERTAK live @ Bastionen, Bergen 2017
(Photo: Kristoffer Rye)

Litt ut i konserten smeller de til med «Blodtørst» til publikums store begeistring. Heftig riff og herlig fremførelse. Ikke nok med det, men Kvelertak har også invistert en god del i pyro under kveldens konsert. Dette er noe vi i publikum satt pris på etter noen kalde regnfulle timer tidligere på kvelden. Det som er fantastisk med Kvelertak er at de klarer å lage en helt spesiell stemning. Enten det er å stå helt stille på scenen, eller om det er å klate i riggen på scenen, eller crowdsurfe på publikum.

 

Selvfølgelig avslutter de konserten med sangen «Kvelertak». Hele konserten varer i 1t og 15 min, med trøkk fra start til slutt. Noe som er helt sikkert er at Kvelertak er mer en klar for å reise på turne med de «store gutta». De har et fantisksk samspill på scenen, blandet med en vill energi. Er du så heldig å skal på Metallica konsert: få med deg Kvelertak!