THE HIVES – Slottsfjell 2017 – Tønsberg

THE HIVES – Slottsfjell 2017 – Tønsberg

The Hives er nok et band mange har sett fram til å se. De er et slikt band alle har hørt med låter som Hate To Say I Told You so og Tick Tick Boom, men kanksje ikke har et så stort allment forhold til. Det man derimot kan forvente er et forrykende show fra start til slutt.

Hele bandet strutter av en selvtillit bare årevis av erfaring kan gi. Spesielt frontmann Pelle snakker om sine skyhøye forventninger både til seg selv, bandet sitt og de oppmøtte. Det forventes at når The Hives ikke bråker, skal det være et øredøvende bråk fra publikum, noe han må minne folk på noen ganger.

På tross av at det er krise dårlig lyd fra mikrofnen hans, gir Pelle et show mange sent kommer til å glemme. Han er både høyt og lavt på scenen, og kaster ut roser som ligger igjen på scenen fra en tidligere artist. Showet preges også på et artig vis av en ninja-kledd sceneassistent som hele tiden må løpe ut for å fikse klussete ledniger og problemer med utstyr.

Det kanskje mest bemerkelsesverdige skjer under nevnte Tick Tick Boom når det plutselig blir helt stille. Det er ingen som rører en muskel. Pelle står alene foran scenen oppe noen høyttalere, og gitaristen står i noe som ser ut som en ytterst ubehagelig positur mens nevnte ninja fjerne en gitar og legger på plass en ny. Man kunne hørt en nål falle i bakken på dette tidspunktet. Om man får vite om denne litt unormalt lange pausen var et planlagt innspill får man aldri helt vite før de igjen sparker det i gang med et enda høyere energinivå.

ET-TheHives-23.jpg
THE HIVES live @ Slottsfjell 2017
(Photo: Aleksander Eilertsen Espelid)
 

Senere får han også publikum til å være stille, og sette seg ned på huk. Han vet å få det på sin måte når noen snakker og han roper "Men håll nu kjeften" og ingen tør å si noe mer. Fra denne posisjonen får han alle som sitter til å eksplodere mens de avslutter en lang versjon av Tick Tick Boom.

De svenske rockerne prøver så godt de kan å rive ned fjellet, og klarer det til dels. På grunn av dårlig lyd er det hele en litt antiklimatisk opplevelse. På tross av det er det fortsatt en veldig god konsert, enormt bra kontakt med publikum og musikken er det ikke noe å si på.

http://www.slottsfjell.no