BENIGHTED – Necrobreed

BENIGHTED – Necrobreed

Jeg hadde gleden av å bli kjent med det franske death metal bandet Benighted og deres musikk for snart 15 år siden. Jeg har prøvd å følge med på hva som har kommet fra disse etter hvert brutale franskmennene. Jeg skriver «etter hvert» fordi de begynte som black metal band, men beveget seg senere inn i den brutale death metal verdenen og det var da jeg fattet interesse for dem. Åtte studioalbum og et livealbum er det blitt på Saint-Étiennes store sønner og deres blodferske album kalt «Necrobreed» er blitt en liten favoritt her i heimen.

Mye kjappe saker, mye brutale saker og en tvers igjennom herlig produksjon samt mange gode låter og upåklagelige og glimrende prestasjoner av bandet gjør at helheten på denne skiva er enormt bra. Det er faktisk ingenting negativt på denne skiva. Ingenting å klage på. Bare gromlåt på gromlåt som drar frem fornøyde smil i hytt og pine fra lytteren. Mange partier med et enormt driv som maner frem headbangeren i deg. Noen partier er så raske at du bør ha sort belte i headbanging for å kunne klare å følge med.

På sitt raskeste og mest brutale er Benighted med i den ypperste eliten og det er fordi bandet klarer å bryte av både opp og ned i tempo, legge inn tyngre riff her og der, ta en liten vri på vokalen eller gjøre noe annet genialt.

Benighted kan innimellom sammenlignes med nyere Behemoth eller Anaal Nathrakh, to band som er vidt forskjellige. De legger også partier med ren grindcore og partier helt på grensen til nevnte sjanger.

Bandets vokalist Julien Truchan har vokst enormt de siste årene og på «Necrobreed» leverer han den ene vokalvarianten etter den andre som om han ikke har gjort annet i hele livet. Det betviles ikke at han faktisk har gjort det. Vokalvariantene mørk growl, litt mer skrikende growl, skrikevokal og et par varianter av grisegrynt er alle godt representert på albumet og gjerne en fin mix av alle i løpet av 20 sekunder i samme låt

Siden sist er Kevin Foley blitt erstattet med Romain Goulon på trommer. Et trommisbytte kan fort slå begge veier, men i dette tilfellet har det bare gjort bandet godt.

Da gjenstår det bare å oppfordre folk til å sjekke ut skiva. Den er kongegod og absolutt verdt å ha i samlinga.

https://www.facebook.com/brutalbenighted

http://www.season-of-mist.com/