NITERAIN – Vendetta

NITERAIN – Vendetta

Lørdag den femte november, Hard Rock Cafe Oslo. Det er slippfest for NiteRain sitt nye album "Vendetta".
NiteRain imponerer stort live med nytt album for en helt full Hard Rock Cafe.
Det er tipptopp energinivå fra både bandet og fra publikum gjennom hele konserten, til og med før sceneteppet blir åpnet. Groupiene er på plass. Plutselig er du ikke lenger i Oslo en novemberkveld i 2016.

 

Vi fikk et lite intervju med gutta.

 

Sebastian Tvednes – Vokal

664e35ddb2feb5ca16553500a2c458a0.jpg
 

Helhetsintrykk av det nye albumet:

Et massivt lydbilde, fett cover og sterke låter!

Inspirasjon for låter / favoritt låter og hvorfor: 

Får inspirasjon av damer, situasjoner, turneer og fest! Mye som skjer, mye å skrive om. Favorittlåter er Lost And Wasted, Dont Fade Away og Bad Boy. 

Turnelivet / kuleste opplevelse på turne:

Turnelivet er best! Ut å reise jorden rundt, se og oppleve, det er luksus og det er trashy. Sykeste var en gang i Belgia på et spillested. Vi skulle bo i etasjen over. Det var blodsprut på veggene, en due satt på senga og fløy ut vinduet når vi åpna døra. Noe hadde tydeligvis skjedd der. Sykeste var vel at vi bodde der en natt…..

 Hva tenker du om der du er akkurat nå?

Veldig fornøyd der jeg er, men skulle nok heller sittet i en solstol i California og drukket meg dritings på Tequila. Det kommer ๐Ÿ˜‰

 

Adrian Persen Steihaug / Addy – Gitar

c7426f9a1727e051ed3fc0cbfbb1de63.jpg

Helhetsintrykk av det nye albumet: 

Ekstremt fornøyd med utfallet av albumet. Vi tok oss veldig god tid til å skrive og komponere låtene, slik at resultatet ble perfeksjonert til den minste detalj. Innspilling og lydbildet er perfekt for disse låtene, og de ble etter min mening mye bedre enn hva jeg hørte i hodet mitt før vi inntok studioe. I tillegg samsvarer alt dette også med det grafiske designet på plata. 

Inspirasjon for låter / favoritt låter og hvorfor:

Inspirasjonen varierte fra låt til låt. Alle låtene er representative for "hard rock soundet", men allikevel er de så forskjellige. Den ene låta kan være inspirert av et tøft riff man har hatt på hjernen, mens neste låt kan være noe vi komponerte på 1,2,3 på øveromett.

Favorittlåten kan faktisk variere fra dag til dag. Der kan jeg ikke si noe konkret. Skulle jeg ha valgt en favorittlåt per her og nå, "One More Time", eller "Vendetta". Jeg er storfornøyd med komposisjon, oppbygningen særlig på disse låtene, og hvor bra vi gutta leste hverandre musikalsk for og få frem gode fremførelser. For å ikke glemme at jeg faktisk er ganske fornøyd med gitarspillet på begge låtene, om jeg har lov til å si det selv..!

Turnelivet / kuleste opplevelse på turne: 

Kuleste opplevelsen må være første turen til Los Angeles i sin helhet. Vi opplevde så utrolig store øyeblikk på denne turen. Alt fra å spille på legendariske steder som Whisky A Go Go, til å få inspirasjon til nye låter, møte flertalls rockelegender, og ikke minst kunne få æren av å bli en bekjent av selveste Lemmy Kilmister…på selveste Rainbow Bar & Grill på Sunset Strip! 
 
Hva tenker du om der du er akkurat nå?

Jeg er ekstremt stolt av å kunne være der jeg er nå. Med tanke på hvilke eventyr man begir seg ut på med dette bandet, og hva vi har oppnådd så langt både individuelt og sammen som et band. Det beste av alt, spør du? Vi har såvidt begynt dette eventyret, og vi aner ikke hva neste dag, konsert, festival etc. vil bringe! Rock N’ Roll!

 

Morten Garberg – Trommer

8b38630c56f49f6964be834f54a427c0.jpg 
 

Helhetsintrykk av det nye albumet:

Jeg er veldig fornøyd med hvordan plata låter og hvordan coveret ble til slutt! Det låter som 2016, men med et sterkt preg av gromlyden fra back in the day.

Inspirasjon for låter / favoritt låter og hvorfor: 

Vi henter inspirasjon fra alt mulig. Livet på turne, damer, pils og fest, samt at man gjerne skulle gitt noen utvalgte folk juling. Mine favoritter er Vendetta og Bad Boy, de trøkker og er up tempo med et godt driv!

Turnelivet / kuleste opplevelse på turne:

Her er det mye å ta av, men jeg velger og trekke frem en liten historie fra i år. Vi stoppa på Statoil i Lier og skulle ha litt mat på vei nedover til Kristiansand. Der inne spør en kar oss om hvilket band vi er i og hvem som spiller trommer. Jeg svarer at det er meg og vi prater litt om diverse merker og hva vi bruker. Han sier han spiller i band selv også og at de skal spille på Kongsberg Jazzfestival, så jeg spør hvilket band han er med i…Svaret var Earth Wind And Fire!!!

Hva tenker du om der du er akkurat nå?

Jeg tenker at der vi er nå er akkurat der vi skal være! Ny plate, ny turne og nye muligheter ๐Ÿ˜‰ Let’s Rock N’ roll

 

Frank Karlsen – Bass

19e15abc9d2535d0fe1e07f699c28800.jpg

Helhetsintrykk av det nye albumet:  Jeg er veldig fornøyd med hvordan plata låter og hvordan coveret ble til slutt! Det låter som 2016, men med et sterkt preg av gromlyden fra back in the day.   

Inspirasjon for låter / favoritt låter og hvorfor:  

Vanskelig å si hva som inspirerer meg, det kan være noe veldig lite, eller noe jeg opplever eller ser. Eller at jeg bare kødder med en gitar.

Favoritt låten tror jeg er Romeo, det er veldig annerledes låt, og jeg synes at den har like bass deler å spille live.  

Turnelivet / kuleste opplevelse på turne: 

Å få noe annet enn pizza er en ganske stor overraskelse, neida. Men jeg digger turné livet, ikke bare å spille i et ukjent land men å oppleve fans fra andre steder er fett.

Kuleste jeg har opplevd på turné er å spille for fullstappet rom, selv om det ikke var er menneske i konsertlokalet 10 min før showstart.

Sykeste jeg har sett vil dere aldri tro på… 

Hva tenker du om der du er akkurat nå?  

Det jeg tenker akkurat nå er hvor mye NiteRain har gjort dette året, og er nysgjerrig på hva fremtiden bringer. 

 

 Se resten av bildegalleriet her 

 

all foto Anine Desire