ANDREA CHIRULESCU – Fotograf og gledesspreder!

ANDREA CHIRULESCU – Fotograf og gledesspreder!

Rumenske Andrea Chirulescu har vært Eternal Terror fotograf og journalist i flere år og hun har imponert og sjarmert mange med sine flotte bilder og skriverier og videointervjuer. Hun er utvalgt fotograf/leverandør av bilder til Devin Townsend fotoutstilling på Fru Lundgreen i kveld 2. september og vi har derfor tatt en liten prat med Andrea.

Når begynte du å ta konsertbilder og når begynte du å ta bilder for Eternal Terror?

Jeg har tatt konsertbilder siden første gang jeg fikk et kompaktkamera. Husker ikke når dette var og det var alltid skuffende å se at bildene aldri var gode nok. Jeg fikk et DSRL i 2010 og da ble det bedre. Jeg gikk inn i piten for første gang på Norway Rock festival i Kvinesdal samme år. Der ble jeg kjent med fantastiske mennesker og fotografer som hjalp meg veldig mye og etter hvert begynte jeg å ta bilder for Eternal Terror. Husker ikke tidspunktet, men det har vært en veldig koselig tid.

Du kommer fra Romania, men bor nå i Norge. Vi må få litt kort info om når og hvorfor?

Når – 2008. Hvorfor, vel, helt siden jeg var ung har jeg drømt at jeg en dag skulle flytte til Skandinavia. Jeg glemte etter hvert denne drømmen. Helt til en dag da en venn spurte hvorfor jeg hadde gitt opp denne drømmen. Dermed begynte jeg å søke jobb og her er jeg i Norge. Som bonus fikk jeg tilgang til mye ny musikk og spesielle liveopplevelser.

Andrea_1.jpg
Mat må man ha 😉

Har du noen fotoutdannelse?

Nope. En av mine familiemedlemmer min hadde et mørkerom hvor bilder fra gammeldagse filmer ble fremkalt. Jeg har tatt mange bilder med filmkamera. Likte å dra på tennisturneringer og ta bilder der.

Når du er ute på festival og tar bilder, tar du til deg hva andre fotografer gjør? Deler dere erfaringer slik at du utvikler deg som fotograf via andre eller er du helt selvlært?

Ja, det er mye man kan lære der og det er alltid noe nytt å lære. Men man må finne en balanse mellom fotografering, læring, treffe venner, spise og ha det gøy. Jeg bruker i dag mer og mer tid på de 3 siste, og det har ikke blitt så mye fotoprat det siste året. Men, noe er det fortsatt og de fleste samtalene handler om lys og klaging på ukjente fotografer som ikke kjenner til «reglene» i fotopiten. En som ikke tenker på om andre har en perfekt vinkling og er i ferd med å ta et godt bilde, men som brøyter seg frem og stiller seg foran disse uten noen andre tanker enn kun seg selv. Slikt er veldig irriterende og når det skjer, prater vi andre om det. Og så prøver jeg å finne løsninger på å bære minst mulig utstyr på festivalene.

Man utvikler seg best – synes jeg – når man går utenfor komfortsonen og prøver seg på noe nytt. Uansett om du har sett dette hos andre eller om det er noe du kommer på av deg selv.

Andrea_2.jpg
Andrea og en happy sjøløve.

Hvilken festival i verden liker du best å ta bilder fra?

Det var kjempegøy å fotografere på Barge to Hell, men det var en one time only event. Jeg elsker å reise til Dark Bombastic Evening i Alba Iulia, Romania og gjør det hvert år.
Det er så enkelt å fotografere på en festival som har kun en scene. Det blir veldig slitsom å dekke festivaler med mer enn to scener og jeg gruer meg alltid til de som har mer enn 4.

Hvilke band og artister er dine personlige favorittmotiver og hvorfor?

Devin Townsend, Dirty Granny Tales og Vulture Industries. Devin og Vultures – those mad eyes og hele stemningen på scenen er så full av god energi at jeg kan ikke stoppe å fotografere dem. Dirty Granny Tales har et av de beste showene jeg har sett og det er svært emosjonelt hver gang og bildene blir bare bra. Og jeg skulle ønske jeg kunne fotografere Hurra Torpedo flere ganger og gjerne lenger enn bare tre låter.

Har du mange egne bilder hengende på veggene hjemme?

Ingen. Venter på å få eget hus. Har aldri printet ut noen av bildene mine faktisk. Men heldigvis gjorde Legend Trondheim dette for meg nå i dag 🙂

 
Devin_Andrea_2_72dpi.jpg
Her er et av bildene som stilles ut i kveld på Fru Lundgreen.
 
 

Har du noe favorittbilde, enten ditt eget eller et bilde tatt av andre?

Jeg er veldig glad i bilder av folk som hopper på scenen og har fått noen sånne kule bilder av blant annet Ugly Kid Joe, Rammsund og Twisted Sister. Jeg liker veldig godt bildene som er tatt av Jarle H. Moe. Men de andre fotografene fra Vestlandet er også kjempe flinke og det er alltid inspirerende å se fotogalleriene til Stig Pallesen og Roy Bjørge. Og Romania har en av de beste fotografene jeg har sett. Han heter Miluta Flueras og har utviklet seg så utrolig bra siden han startet. Jeg liker at han starter med nye ideer og prosjekter og får alltid til noe nytt som skiller seg fra resten.

Hva slags musikk liker Andrea?

Eh. Har noen band som jeg elsker no matter what (Rishloo og Vulture Industries). Ellers, alt for stor blanding av nesten alle typer musikk – hvis noen er nysgjerrig her er min LastFm profil http://www.last.fm/user/LakeOfTearz. Og en ting jeg liker best i Norge er at mange metal musikere har ekstra non metal prosjekter som av og til viser seg å være enda bedre enn den metal delen jeg kjenner dem for. Og så elsker jeg Queen/Freddie.

Andrea_hopp.jpg
Andrea er fan av hoppende folk.
Her hopper hun selv på en liten stein i fjellheimen i Norge.