EDGE: NORDIC 2016

EDGE: NORDIC 2016

EDGE NORDIC er en helt ny metalfestival for ungdom. Festivalen avholdes i Bergen 9. og 10. september og på plakaten står 16 små og store navn med LACUNA COIL og WE BUTTER THE BREAD WITH BUTTER som headlinere. EDGE NORDIC blir arrangert på USF Verftet.

LacunaCoil_16.jpg
LACUNA COIL
 

EDGE:Nordic er en helt ny metalfest for ungdom og den første av sitt slag i Norge.

Festivalen i Bergen presenterer store internasjonale navn og lokale artister innen sjangrene metalcore og melodisk metal som har vokst seg kjempe store i USA og resten av Europa. Inspirert av giga suksessfulle konsepter som Vans Warped tour i Europa og Monster Outbreak i USA, kommer det nå et nordisk metalfest tilbud for ungdom via EDGE:Nordic i 2016.

Metalfesten for ungdom foregår i Bergen og Helsinki 9. og 10. September. Flere artister som tar Europa med storm, vil gjeste begge festivaler ved denne første utgaven av EDGE:Nordic.

Bak konseptet, og festivalen i Bergen finner vi festivalsjefen for BLASTFEST, Yngve Christiansen som er booking agent og vokalist i det anerkjente bandet" BLOOD RED THRONE", og musiker Arne Longvastøl som er en av opphavsmennene bak blackmetal musikalen" SVARTEDIKET", samt trommeslager i det hardtslående bandet LAKEI.

 

"Vi ønsker å skape en festival for ungdom som liker tøff og hard musikk, under samme proffe rammer som vi gjennomfører Blastfest. Dette blir noe unikt for ungdom lokalt, og ellers i Norden. Unge fans av hardere musikk blir ofte ekskludert og ikke tilrettelagt for ved andre arrangementer, men nå er det nettopp de ungdommene som er i fokus!"

Yngve Christiansen

 

I år starter vi med Bergen og Helsinki i samarbeid med vår finske partner. Vi har interessenter i København, Reykjavik og Stockholm, og håper å sette i gang nye festivaler for ungdom fra 2017 om dette blir suksessen vi satser på. Det er allerede solgt billetter til flere nordiske land for EDGE:Nordic i Bergen, så vi ser at dette er ønsket."

Arne Longvastøl

 

Sammen ønsker de å skape store opplevelser for ungdom i mange år fremover og satser på at plattformen en dag kan få band som "Bring Me The Horizon" og "Avenged Sevenfold" til byen mellom de syv fjell. "Vi jobber for å skape muligheten for den unge fansen". – Yngve Christiansen

 

EDGE:Nordic finner sted på USF Verftet i september, og publikum får se band som virkelig gjør det stort i utlandet. Det hele toppes fredagen av Italienske LACUNA COIL. Det er en kjent sak at mange italienere valfarter til Bergen grunnet metalmiljøet i byen, men nå kommer altså det største Italienske metal bandet hit for å vise oss hva som foregår i deres miljø. Du har sikkert sett henne før, frontfigur og vokalist i bandet, Cristina Scabbia. Hun regnes som en av metal sjangerens dronninger og følges av over en halv million fans på facebook.

 

LACUNA COIL slapp sitt 8. Album i sommer, "DELERIUM", og er like høyaktuell i dag, som da de gjestet Bergen sist, i 2001. De spiller gotisk melodisk metal og har over 1 million fans bare på facebook alene.

"Det er meget spesielt og kult å gjøre en helt ny metalfest som også frontes av en kvinnelig vokalist.

Det er ikke mange av dem i sjangeren, så dette ser vi frem til" – Yngve Christiansen.

Lørdag 10. September er det et av Europas tøffeste live band, med et av tidenes særeste bandnavn som topper plakaten,

 

WE BUTTER THE BREAD WITH BUTTER fra Tyskland. Bandets musikk passer navnet perfekt, sært og genialt. En rå miks av deathcore og techno-tendenser som får både nakkemuskler og dansefoten i gang. Bandet gjør et blytungt, fengende og majestetisk show med masse underholdning, og det vil være den perfekte avslutningen på festivalen.

 

Lørdag kommer også et av de beste skandinaviske melodiske metalcore bandene, selveste SONIC SYNDICATE fra Sverige. Super fengende og melodiske metal, fra samme gate som gigantene i In Flames. De har gjort utallige turneer med storheter som Amon Amarth og Nightwish.

 

Et av bandene som har fått best mottagelse ved annonsering er også svenske, og de heter ADEPT.

Fans av amerikanske storheter som f.eks Killswitch Enganged får virkelig noe de vil like her.

Dette er melodic metalcore av ypperste klasse og de spiller fredag 9. September.

 

Et annet høydepunkt for metalcore fansen er tyske ESKIMO CALLBOY. Med sin "electronicore" – altså en kombinasjon av metalcore og de mer elektroniske sjangerne. Bandet har turnert ikke bare i Europa, men også i Russland og Kina, og har spilt support for b.la. We Butter The Bread With Butter.

I 2013 vant de prisen for årets nykommer i verdens største metal magasin, Metal Hammer Tyskland. Dette er altså ingen hvemsomhelst, men et band med erfaring og kvalitet på plass, som også fansen i Bergen har gitt utrykk for at de allerede vet!

 

Øverst på programmet bland våre Bergens band finner du RIBOZYME. Hardrockbandet består av lokale helter fra band som Sahg og Major Parkinson. Siden 1998 har de markert seg kraftig og vokst seg sterkere og større. I nyere tid har de blitt fanget opp av Indie Recordings, høstet en masse gode kritikker, spilt land og strand rundt, og turnert med større band som …And You Will Know Us By The Trail Of Dead og Enslaved.

 

Under EDGE:Nordic får du også se bl.a:

CORRODED – svensk hardrock band som topper hitlister med fengende musikk i retning mot Metallica og Volbeat, FASIT – fjorårets NRK Urørt vinnere fra Bergen, ONE HUNDRED AND FIRST – plate debutantene fra Bergen som jobbet med stjerneprodusenten Sylvia Massy (Johnny Cash, Slayer, Prince og Aerosmith ect.). EDGE:Nordic gjorde også i sommer en band konkurranse for uetablerte band på nett. Av totalt 10 000 stemmer, var det SOBRE TODO NOMBRE som stakk av med seieren med over 2500 stemmer. Dette er et kristen metalcore band fra Spania, og de reiser til Bergen for å åpne festivalen lørdag 10.september.

 

Første utgave av EDGE:Nordic er altså klar for kick-off, og vi lover kjempe stemning i to dager for alle som liker hard musikk med fete melodier. Endelig får ungdommen sin sjanse til å delta på en skikkelig metalfest i Bergen.

Pil.gif

 

LITT INFO OM FESTIVALEN

 

Tickets.gif

Billetter:

2 DAGERS FESTIVALPASS: NOK 1090,-
2 DAGERS FESTIVALPASS VIP: NOK 1090,-
FREDAGSPASS: NOK 605,-
FREDAGSPASS UNGDOM: NOK 605,-
LØRDAGSPASS: NOK 605,-
LØRDAGSPASS UNGDOM: NOK 605,-

Festivalpass og dagspass kjøper du her

 

TMF_hotel.jpg

Overnatting:

Det er mange gode og rimelige hoteller i Bergen.

Hele hotelltilbudet i Bergen finner du her.

EdgeNordic_16_poster_2.jpg
 

Program:

 

Fredag 9. september

Dørene åpner kl 16:00

16:45 VERMIN THEORY
17:25 FASIT
18:10 RIBOZYME
19:10 COUNTING DAYS
20:10 CORRODED
21:10 ADEPT
22:10 ESKIMO CALLBOY
23:30 LACUNA COIL

 

lørdag 10. september

Dørene åpner kl 16:00

16:45 SODO NOMBRE TOMBER
17:25 PSYKOPAT
18:10 LEADSLEDGE
19:10 ONE HUNDRED AND FIRST
20:10 BLIND CHANNEL
21:10 HATE COLONY
22:10 SONIC SYNDICATE
23:30 WE BUTTER THE BREAD WITH BUTTER

 

Pil.gif

 

 

FESTIVALPLAKAT
 
 
EdgeNordic_16_poster.jpg