SUMMER BREEZE 2016

SUMMER BREEZE 2016

SUMMER BREEZE OPEN AIR er en festival ikke mange her i Norge snakker om. Skal man på festival i Tyskland er det Wacken, Party San og et par av Park festivalene som omtales i tillegg til Headbangers Open Air og Keep it True. Nesten ingen snakker om Summer Breeze. Det er i grunnen veldig rart, for Summer Breeze er en festival som pleier å ha en decent line up på lik linje med de nevnte festivalene, men uten å ligge øverst på prislista.

Festivalen ble arrangert for første gangen i 1997, men siden de droppet festival i 1998, er årets festival den 19. Fram til og med 2005 ble festivalen arrangert i Abstgmünd, men ble i 2006 flyttet til Dinkelsbühl, hvor den holder til nå i dag. Dinkelsbühl ligger sånn ca midt i mellom Stuttgart og Nurnberg ganske langt sør i Tyskland. Det går jevnlig tog og buss til den lille byen Dinkelsbühl hvor festivalen arrangeres.

SUMMER BREEZE OPEN AIR har hatt gleden av å være utsolgt flere av de senere årene, men så langt i år er det fortsatt billetter å oppdrive. 125 band står på plakaten nå et par uker før festivalen sparkes i gang. Det er ikke de aller største navnene de pleier å ha på plakaten, men en hel haug fra klassen under.Av årets godbiter fra lineupen finner vi for eksempel SLAYER, SABATON, PARKWAY DRIVE, ARCH ENEMY, AT THE GATES, BLUES PILLS, CARCASS, CATTLE DECAPITATION, CLITEATER, DYING FETUS, ENTOMBED A.D., EXODUS, FEAR FACTORY, GOROD, GRAND MAGUS, KATATONIA, KORPIKLAANI, MASTODON, MY DYING BRIDE, NAPALM DEATH, OBSCURA, PRIMORDIAL, QUEENSRYCHE, ROTTEN SOUND, SOILWORK, TESTAMENT, TRIBULATION, UNLEASHED, VADER og WINTERSTORM.

Norske innslag i år er ABBATH, BÖMBERS, SATYRICON og IN THE WOODS…

På grunn av den noe sterke eurpkursen for tiden, koster et festivalpass til SUMMER BREEZE OPEN AIR noen kroner mer enn vanlig i år. Passet koster 111 Euro og det tilsvarer sånn ca i underkant av 1050 norske kroner.

 

SummerBreeze_bands_16.jpg