VOLBEAT – Bergen – Bergenhus Festning – Plenen

VOLBEAT – Bergen – Bergenhus Festning – Plenen

Dansk pyro på norsk sokkel

Kortreist mat er populært i disse dager, så hvorfor ikke overføre det til musikkens verden. Vi skal faktisk ikke lenger enn en liten tur over Skagerak for å finne kveldens underholdning. Det vi fikk servert her i Bergen var deilig, eksotisk og kortreist hardrock, rett fra København. Når de i tillegg tar med seg svenske Entombed A.D. og canadiske Danko Jones som oppvarming, samt masse pyro, ble dette en festkveld uten like.

Volbeat har bare satt av et stoppested i Norge under deres sommerturne, heldigvis ble dette stoppet i Bergen. Sist gang Volbeat var i Norge, var nemlig under første oppsettet av Tons Of Rock i Halden. Både Entombed A.D. og Danko Jones gjør en strålende opptreden, og setter lista høyt når endelig Volbeat entrer scenen.

36e17c35728cdf7c8367abdda98ff4c5.jpg

Med en utsolgt Plenen (Bergenhus Festning) entrer Volbeat scenen med et smell, bokstavelig talt. Vi er heldige og får en 1 t og 45 minutters konsert, med 100% trøkk hele veien. Som om ikke dette var nok, får vi servert store mengder med pyro og flammeshow. Det ser ut som gutta koser seg på scenen. Det var ikke ofte jeg så på gitarist Rob Caggiano uten at han hadde et smil om munnen. Det smittet uten tvil over på oss i publikum. Det er rett og slett vanskelig å ikke storkose seg mens Volbeat spiller sin deilige hardrock. På et punkt i konserten havner jeg ufrivillig i en moshpit. Moshpit skaper alltid god stemning, og er et tydelig bevis på at publikum liker det de får servert.

Underveis i konserten blir det to korte seanser der Volbeat hyller avdøde bokselegende Muhammad Ali og vokalist Lemmy Kilmister fra Motorhead.

Volbeat lar ikke gutta som varmet opp for dem slappe av helt enda. Både Danko Jones og Lars Göran Petrov fra Entombed A.D. entret scene under konserten som gjestevokal. Samspillet funket veldig bra, spesielt seansen sammen med Petrov.

Volbeat leverte varene som vanlig, med slagere som «Fallen», «Lola Montez» og «Seal The Deal». Med en knallgod konsert kan de trygt reise videre på deres turne, og de er hjertelig velkommen tilbake til Bergen. Kanskje neste gang de kommer, spiller de på en utsolgt Koengen?